Zo gebruik je plakfolie in de keuken

Marmer plakfolie

Geen tijd of geld om een nieuwe keuken aan te schaffen? Met plakfolie fleur je jouw keuken in een handomdraai op. Je kunt het gebruiken voor:

  • je aanrecht
  • tafelbladen
  • tegelmuren
  • koelkasten

Naast deze elementen in de keuken kun je in principe plakfolie gebruiken om elk glad oppervlak in de ruimte!

Wat is plakfolie?

Plakfolie is als het ware een grote sticker die je over een oppervlak plakt. Je doet dit om het een nieuw uiterlijk te geven of om een beschadiging te verbergen. Je kunt het plakfolie overigens ook gebruiken om verdere beschadiging te voorkomen. 

Voor je gaat plakken, moet je zorgen dat het oppervlak goed schoon is. Op een vettig oppervlak zal het folie minder goed plakken. Met name in de keuken is het dus belangrijk om elk oppervlak vetvrij te maken. Hier verzamelt vet zich snel, onder andere door het koken. Het is daarnaast belangrijk dat het een glad oppervlak betreft. Heb je dus een structuur in je muur of tafelblad zitten dan is plakfolie niet de beste optie. 

Plakfolie

Hoe ziet plakfolie eruit?

Plakfolie ziet eruit zoals jij het wil! Zo zijn er bijvoorbeeld talloze soorten folie die lijken op houten planken. Ze hebben als het ware het motief van een parketvloer of houten tafelblad, maar dan in de vorm van een sticker. Zo kun je die chique uitstraling van natuurlijk hout in je ruimte halen zonder jezelf in de kosten te jagen.