Wat zijn textielstickers en waar gebruik je ze voor?

textielstickers

Een T-shirt is een praktisch ding maar ook een goede manier om een boodschap over te brengen. Het is niet voor niks dat zoveel T-shirts en andere kledingstukken voorzien zijn van decoratie of informatie. Een handige manier om dat te realiseren op een kledingstuk of ander stuk stof is met textielstickers.

textielstickers

Wat zijn textielstickers? 

Textielstickers worden gemaakt van speciaal klevend vezelmateriaal zodat ze blijven plakken op kleding, stoffen, vloerbedekking, tapijten en alle andere (vezel)materialen. Textielstickers hebben een speciale lijm waardoor ze beter hechten dan gewone stickers. Bovendien is de textielsticker door deze lijm ook beter verwijderbaar en laat het materiaal daarbij geen lijmresten achter.

textielstickers

De voordelen

Textielstickers hebben een aantal grote voordelen als je ze vergelijkt met andere stickers of met bijvoorbeeld een bedrukking op stof:

  • Ze zijn makkelijk aan te brengen op textiel (kleding) 
  • Ze zijn geschikt voor full color print en zeefdruk PMS kleuren
  • Ze zijn eenvoudig en zonder lijmresten te verwijderen

Een T-shirt bedrukken is meer iets dat je doet als je er permanent iets op wil zetten. Maar dat is niet altijd het geval. Soms wil je dat er maar eventjes iets op je shirt staat. Bijvoorbeeld als je op een congres of ander evenement bent waar het handig is om te laten zien wie je bent door middel van een naamkaartje. Het handigst is dan wanneer je een sticker met naamkaartje hebt die je na de dag weer van je shirt af kunt halen. Daarvoor zijn textielstickers ideaal. Zo kan iedereen meteen zien wat je naam is.