Wat zijn de voor- en nadelen van de Taxushaag?

Taxushaag

Je wil een mooie groene haag in de tuin, maar je bent niet bepaald gezegend met groene vingers? Als de haag eenmaal staat, dan wil je natuurlijk dat deze groen blijft en zorgt voor privacy. Je wil er ook niet al te veel werk aan hebben. In dat geval kun je waarschijnlijk goed uit de voeten met de taxushaag.

Wat is dat?

De taxushaag is een zeer eenvoudig te onderhouden en zeer sterke haag. Je moet echt je best doen om de uitstraling en verzorging van deze haag te verpesten. Hij is dus uitermate geschikt zelfs voor mensen die niets hebben met groen. Een ander groot voordeel is dat de taxushaag zijn naalden niet verliest, dus ook niet in de winter. Je hebt daardoor altijd privacy en uitzicht op groen, welke tijd van het jaar het ook is. 

De voor- en nadelen

Taxushaag

De taxushaag heeft een aantal grote voordelen. Allereerst is de haag dus makkelijk te planten en heb je er weinig onderhoud aan. De taxushaag hoef je niet vaak te snoeien. Een van de redenen dat de haag niet vaak gesnoeid hoeft te worden is echter dat de haag ook maar maximaal 20 centimeter per jaar groeit. Dat is niet heel weinig maar ook niet veel: er zijn veel hagen die sneller groeien. Wil je dus klein beginnen, houd er dan rekening mee dat het lang kan duren voor de haag de gewenste grootte heeft.