Wat te doen tegen overlast van buren

overlast blowen buren

De meeste mensen wonen in een situatie waarin ze buren hebben. Dit gaat in de meeste gevallen wel goed. Daar kunnen ze helaas ook situaties voordoen waarin de combinatie van jou en je buren niet zo goed is. Zo komen er allerlei vormen van overlast voor. Deze vormen van overlast kunnen bijvoorbeeld zijn overlast van een hard geluid, overlast van geuren zoals overlast blowen buren. Ongeacht wat voor soort overlast het betreft, het is altijd vervelend en altijd continu aanwezig. In dit artikel zullen we bekijken hoe je het beste deze problemen kunt aanpakken.

overlast blowen buren

ga in gesprek met je buren

Heb je bijvoorbeeld last, of overlast van blowen bij de buren? Dit kan een behoorlijke stank opleveren waarvan je wellicht niet gediend bent. De beste strategie is onafhankelijk in gesprek te gaan met je buren. Wordt dus niet meteen boos of geïrriteerd. De kans is altijd groot dat je in alle redelijkheid je klachten kenbaar kunt maken aan de buren. In veel gevallen zullen buren dan rekening met je houden door bijvoorbeeld in de tuin te blowen. Dit is de meest geschikte manier om op een makkelijke en snelle methode van het probleem af te zijn. Helaas is het niet altijd zo dat buren redelijk met elkaar kunnen opschieten. Soms is de irritatie over en weer zodanig hoog opgelopen, dat een redelijk gesprek simpelweg niet meer mogelijk is. Ook dan is er een andere oplossing mogelijk.

Schakel een advocaat in

Wanneer niets meer geld en de zaak uitzichtloos lijkt te worden, kun je in het laatste geval een advocaat inschakelen. Je kunt dan via een brief van de advocaat, de buren wijzen op hun vervelende gedrag en welke gevolgen dit dagelijks voor jou heeft. In de brief kun je een termijn stellen waarbinnen zij hun gedrag moeten aanpassen of in ieder geval de overlast moeten gaan beperken. Wanneer zij niet binnen de door jou gestelde redelijke termijn stoppen met het produceren van overlast, dan kan in het uiterste geval de gang naar de rechter worden ingezet. In een rechtszaak kun je dan alle bewijsmiddelen, feiten en omstandigheden aanvoeren om je gelijk te halen bij de rechter.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*