Wat te doen bij lekkage?

Het herfstseizoen is begonnen, het is kouder en ook de regen- en storm buien komen er weer aan. Waar er vele voordelen verbonden zijn aan deze periode, zijn er ook vele nadelen verbonden aan deze barre periode. Het voordeel is dat we in de avond weer lekker kunnen relaxen met kaarslicht, we weer stoofvlees kunnen maken en de gezelligheid in huis kunnen brengen, terwijl de nadelen zijn dat het koud is en er zelfs lekkage kan zijn in het huis. Door de grote hoeveelheden regen kan het dak het nog wel eens begeven, waardoor er lekkage ontstaat. In dit blog kijken we wat je kunt doen bij lekkage, hoe je het probleem op kunt lossen en door wie je het probleem zou kunnen laten oplossen, zoals een dakdekker Maarssen!

Ga op zoek naar de oorzaak

Wanneer er zich een lekkage bevindt in de woning, in de schuur of op een andere locatie, is het in eerste instantie belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van de lekkage. Waar bevindt zich het probleem en hoe is het te verhelpen. Soms kan het zo zijn dat het hemelwater niet goed kan worden opgevangen, waardoor dit op het dak blijft liggen. Het probleem is hier gemakkelijk op te lossen door het dak vrij te maken van blad, waarna je het dak kunt repareren op de plaats waar de lekkage zich bevindt.

Het dak vervangen, of toch kiezen voor dakrenovatie?

Wanneer je het probleem wilt aanpakken, zijn er twee verschillende keuzes te maken. Ga je het gehele dak vervangen, of kies je er toch voor om het dak te renoveren? Een geheel nieuw dak plaatsen kost erg veel tijd en is erg duur, terwijl het dka in de meeste gevallen nog in een prima staat is. Wanneer het mogelijk is, is het verstandig om te kiezen voor dakrenovatie. Een dakdekker inspecteert de oorzaak van de lekkage, om vervolgens het dak te renoveren. Na de dakrenovatie zul je geen last meer hebben van de lekkage en zal het dak weer naar toebehoren werken!

Dakdekker Maarssen

Woon je nu in de buurt van Utrecht en ben je op zoek bent naar een dakdekker, dan ben je bij Dakdekker Maarssen aan het juiste adres! Dakdekker Maarssen voert vele dakrenovaties uit bij mensen die last hebben van lekkage, dus doen ze dit ook graag bij jou! Er wordt professioneel gewerkt en werkt Dakdekker Maarssen met kwalitatieve reparatiemiddelen, waardoor de dakrenovatie soepel zal verlopen en er direct wordt voorkomen dat er zich snel een nieuwe lekkage zal bevinden in het dak!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*