Wat maakt de keuze voor laminaat vloeren zo interessant?

Several planks of beautiful laminate or parquet flooring with wooden texture as background

Laminaat vloeren zijn omwille van verschillende redenen ongelofelijk interessant te noemen. Heel wat mensen dromen ervan om in hun woning gebruik te kunnen maken van parket, maar lopen daarbij tegen verschillende hindernissen aan. Het merendeel van deze hindernissen worden op vrij efficiënte wijze de wereld uit geholpen door laminaat. Vloeren die zijn gemaakt van laminaat zien er dan ook niet alleen prachtig uit, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en in nagenoeg elk interieur tot hun recht kunnen komen. Zou jij ook graag willen achterhalen welke verschillende zaken de keuze voor laminaat vloeren nu precies zo interessant maken? Dan kan de informatie die we voor jou op deze pagina op een rijtje hebben gezet je daarbij ongetwijfeld bij helpen.

Wat zijn de voordelen waar je op kan rekenen bij laminaat vloeren? 

Bij het laten realiseren van een laminaat vloer in je woning zal je kunnen vaststellen dat er best een aantal interessante voordelen zijn waar je aanspraak op kan maken. Het gaat daarbij in de praktijk dan om de onderstaande voordelen: 

  1. Laminaat vloeren hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar; 
  2. Je kan perfect een parketvloer nabootsen; 
  3. Het is kleurvast en bovendien ook vochtbestendig; 
  4. De plaatsing kan je vrij eenvoudig helemaal zelf doen; 
  5. De werking van laminaat is in vergelijking met echt hout minimaal; 

Niet alleen op praktisch, maar zeker ook op financieel vlak zijn er dus duidelijk een behoorlijk aantal interessante voordelen verbonden aan het gebruik van laminaat voor jouw vloer. Niet alleen kan je bij laminaat vloeren rekenen op een uitstekende levensduur, daarnaast is het ook nog eens zo dat de plaatsingskosten aanzienlijk binnen de perken kunnen worden gehouden. Handige doe-het-zelvers kunnen de plaatsing zelfs gewoon volledig zelf doen. Hoe dan ook, overweeg jij ook om in jouw huis vloeren van laminaat te plaatsen? Dan is de kans groot dat deze voordelen jouw voornemen alleen maar extra kracht hebben bijgezet. 

Waar moet je eventueel rekening houden bij laminaat vloeren?

Laminaat vloeren genieten tegenwoordig een ongelooflijke populariteit. De vele voordelen zoals hierboven aangegeven liggen daar ongetwijfeld mee van aan de basis. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook stil moet worden gestaan bij een aantal niet onbelangrijke zaken waarmee je kan worden geconfronteerd. Ook dit wilden we jullie uiteraard niet onthouden:

  1. Een vloer van laminaat voelt iets minder warm aan dan een echte parketvloer; 
  2. Er is sprake van reflectie- en contactgeluid bij het lopen over laminaat; 
  3. Dit soort vloeren zijn doorgaans net wat minder duurzaam dan echte houten vloeren;
  4. Een vloer van laminaat mist vaak de echte, authentieke uitstraling van hout; 

Ondanks het feit dat laminaat vloeren dus bij heel wat mensen de voorkeur genieten zijn er toch ook een aantal niet onbelangrijke punten waar je bij stil moet blijven staan. Vormen deze punten voor jou geen probleem? Dan staat je niets meer in de weg om over te gaan tot het kopen van een vloer in laminaat voor in je huis bij Parket Paleis!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*