Wat is een waterpomp en hoe werkt het?

waterpomp

Een veel gebruikt gereedschap waar toch niet iedereen kennis van heeft, is de waterpomp. Dit bijzondere apparaat heeft verschillende functies en welk soort waterpomp jij nodig hebt hangt af van welk probleem je hebt.

waterpomp

Meerdere definities

Waterpomp is een verzamelnaam voor een brede groep producten. In alle gevallen wordt er onder opgewekte druk water verplaatst. Onder deze term hangen waterpompen voor verschillende doeleinden. Als je geen verstand hebt van gereedschappen en waterpompen kun je daarom het beste advies vragen. Dit kan onder andere in een winkel maar vaak ook online. Via een chatprogramma of de mail kun je jouw probleem toelichten en het beste advies krijgen op basis van je wensen. 

De functies van de waterpomp

Een waterpomp is te gebruiken voor transporteren, uitpompen, leegpompen of circuleren van schoon water. Sommige waterpompen zijn voornamelijk bedoeld om water weg te pompen, bijvoorbeeld bij een overstroming. Anderen op de markt voorzien in jouw waterbehoeften door water op te pompen. Daarnaast kan je tijdens je zoektocht filteren op onder andere besproeiingspompen, benzinepompen en dompelpompen. Zo vind je altijd de beste pomp voor jouw probleem. 

waterpomp

Waar koop je een waterpomp?

Net als met het inwinnen van advies, zijn er verschillende manieren om een waterpomp daadwerkelijk aan te schaffen. Allereerst kun je naar een winkel gaan. Vaak koop je waterpompen bij gereedschapswinkels of doe-het-zelf-winkels. Daar kun je soms advies krijgen en er is vaak wel keuze uit meerdere producten, maar de prijzen liggen gemiddeld hoger dan wanneer je een gereedschap online koopt. Een webshop heeft immers een stuk minder kosten te maken.