Wat is beton ciré?

Als er een type wand of vloer sterk in opmars is, dan is het wel beton ciré. Het gebruik van dit materiaal biedt dan ook nogal wat voordelen. En daarvan maken steeds meer mensen gretig gebruik. Dit type vloer heeft je heel erg veel te bieden en maakt zeker van je badkamer een badkamer met een geheel eigen en uniek karakter. Eigenlijk ben je door het toepassen van dit product verzekerd van steeds een unieke uitstraling. Je kunt het prima gebruiken in vochtige ruimtes vanwege het waterdichte karakter van het product. 

Beton ciré betekent letterlijk geweven beton

Als je beton ciré letterlijk zou vertalen, dan kom je uit op ‘geweven beton’. De techniek van beton ciré komt uit Frankrijk, waar het gebruikt werd om een mooiere uitstraling te kunnen bieden. In eerste instantie was het een heel ander product dan zoals we het nu kennen. Het was destijds veel dikker vooral. De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan, tegenwoordig is het namelijk een zeer strak stuc. Beton ciré wordt dan ook in een zeer dunne laag aangebracht. De laagdikte is zelden meer dan enkele millimeters. 

Ook al perfect voor een unieke vloer of wand in de badkamer

Natuurlijk is beton ciré veelzijdiger toepasbaar dan alleen in de badkamer. Je brengt het prima aan op wanden, vloeren en zelfs trappen. Het product is zeer licht en biedt vooral een zeer rustige en natuurlijke uitstraling. En dat terwijl je wel de looks hebt die echt beton je ook biedt. Mooi is dat het product helemaal naadloos wordt aangebracht. Je hebt dus geen voegen en dat biedt elke ruimte een zekere mate van rust en sereniteit. Ook de hinderlijke en onderbrekende voegen zijn er niet en dat is iets dat meer voordelen biedt, zo hoef je niet te schrobben op de voegen, iets dat bij het gebruik van elk ander materiaal in de badkamer wel aan de orde is. Door de naadloze toepassing is het een hygiënisch product. Kalk en bacteriën krijgen nu immers geen enkele kans zich in welke voeg dan ook te nestelen. Dat scheelt je veel werk.

Geef je wand of vloer een geheel eigen en dus unieke uitstraling

Beton ciré gebruiken betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de uitstraling van de wand of de vloer. De uitstraling kies je namelijk zelf. Het is in alle kleuren leverbaar en je kunt bijvoorbeeld voor een bepaalde structuur kiezen. Zo heb je grof en robuuste structuur, maar kun je ook kiezen voor de simpelheid en sereniteit die dit beton je kan bieden. En zo kun je dus helemaal zelf een geheel eigen en dus uniek karakter aan de vloer of wand geven.

Wil jij ook een uniek design interieur? Ga dan naar Bruizt.nl!

Gebruik de juiste lak en coating en je wand of vloer is waterdicht

Nog een voordeel; door de juiste lak en coating te gebruiken wordt je wand of vloer geheel waterdicht en is het ideaal geschikt voor vochtige ruimtes. Waterdicht, het feit dat het naadloos toegepast wordt en de unieke uitstraling zijn belangrijke voordelen van dit product en daarvan rekenen steeds meer mensen overtuigd. Beton ciré is niet voor niets sterk in opmars en daarom vind je het op steeds meer plaatsen terug. 

1 Comment on Wat is beton ciré?

  1. Ben je op zoek naar een nieuw bad in je badkamer?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*