4 december 2021

Waarom zou jij duurzame luiers moeten kopen?

2 min read
duurzame luiers

Het verschonen van een luier van de kleine is waarschijnlijk niet jouw favoriete hobby en toch is het wel belangrijk dat dit vaak genoeg gebeurt. Elke keer dat de baby verschoont wordt, is het ook zo dat er een luier weggegooid wordt en er ook weer een nieuwe luier aangetrokken moet worden. Makkelijk? Ja zeker, maar duurzaam is het niet echt. Gelukkig is er een manier om een duurzame luiers te krijgen. Dit kan namelijk door het aanschaffen van wasbare luiers. We gaan aan je laten zien hoe die precies werken.

duurzame luiers

Waarom dan een wasbare en duurzame luier aanschaffen?

Waarom een wasbare luier aanschaffen? Omdat het een hele duurzame keuze is. De luier is, zoals je al aan de naam af kunt zien, wasbaar. Wanneer de kleine verschoont moet worden, neem je de luier af en gooi je het inlegpapier weg. In dat papier wordt namelijk de ontlasting opgevangen. De rest van de luier is wasbaar en kan vervolgens dus in de was gedaan worden. Wanneer de luier gewassen is en weer schoon is, moet deze natuurlijk nog wel even drogen, maar wanneer de luier gedroogd is, kan deze direct weer gebruikt worden. Voor een baby zijn ongeveer 24 luiers nodig om altijd een luier beschikbaar te hebben wanneer de baby verschoond moet worden.

Voordelen van duurzame luiers

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je hartstikke duurzaam bezig bent op deze manier. Het scheelt een hoop in de materialen die gebruikt worden om luiers te maken. Allereerst is het materiaal wat gebruikt wordt duurzamer. Daarnaast hoeft het materiaal wat bij normale luiers gebruikt wordt, niet gebruikt te worden wat het dus nog duurzamer maakt. Een ander voordeel is dat dit ook in de portemonnee scheelt. Je betaalt een keer wat meer om de luiers aan te schaffen, maar hoeft dan dus niet telkens luiers aan te schaffen wanneer het vorige pak leeg is. Nog een groot voordeel zit hem in dat het heel goed is om deze luiers te gebruiken voor de huid van de baby. Al met al een ideaal hulpmiddel voor ouder en kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *