Waarom tapijttegels nog niet zo’n slechte keuze zijn

Tapijttegels lijken misschien iets voor een oud en stoffig kantoor, maar dit beeld klopt al jaren niet meer! Tegenwoordig kun je tapijttegels in verschillende soorten maten en kleuren krijgen en kan een tapijttegelvloer er erg stijlvol uit zien. Verder zitten er nog allemaal voordelen aan tapijttegels ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Namelijk de volgende:

Gebruiksvriendelijkheid

Tapijttegels bieden het voordeel dat ze erg gebruiksvriendelijk zijn. Je kunt de tegels namelijk makkelijk leggen. Tapijttegels zijn namelijk makkelijk op maat te snijden en kunnen dus in elke gewenst vorm gegoten worden. Ook kun je ze makkelijk transporten omdat de pakketjes relatief klein zijn en daardoor makkelijk te dragen. Ze kunnen op elke hard en vlakke ondergrond aangebracht worden.

Duurzaamheid

Tapijttegels zijn erg duurzaam. Dit komt omdat ze makkelijk te verwijderen zijn en je ze hierdoor ook gemakkelijk op een andere plek kunt leggen. Mocht je ooit verhuizen kun je ze dus makkelijk meenemen. Maar je kunt ook prima gebruikte tapijttegels nemen, waardoor je erg goedkoop een vloer kunt leggen. Heb je een vlek gemaakt op de vloer? Dan kun je de tapijttegels die vies zijn geworden ook makkelijk vervangen dus hoeft je niet een heel nieuw tapijt te leggen!

Tot slot zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen te bedenken. Zo is een tapijttegel erg comfortabel om op te lopen en absorberen de tegels veel geluid. Mocht je nog twijfelen over een vloerbedekking dan heb je nu hopelijk een paar goede redenen om tapijttegels mee te nemen in je overweging!

Bron: magic carpets