Waarom afbakenen met een wildraster?

Voor elke landeigenaar is het weer een hele prestatie om aan te geven dat zijn exterieur zijn eigendom is. Of het nu gaat om een schitterende tuin, landschapsarchitectuur een weiland of het afbakenen van een leefruimte om zo het woonplezier te vergroten. Een van de privileges van eigen grondbezit is het creƫren van een zo goed mogelijke leefomgeving voor zowel mens en dier.

Wildrasters en hekwerken zijn vaak een onderdeel voor het aangeven wat particulier is en wat openbaar. En voor de doe-het-zelver is het aanbrengen van zijn of haar eigen afrastering een van de leukste projecten om te ondernemen. Helaas worden er echter veel fouten gemaakt door grond- en huiseigenaren bij het aannemen van een afrasteringsproject, wat naderhand van invloed is op hoe de afrastering eruit zal zien als het project klaar is.

Verhoog de eigendomswaarde van uw grond.

Zorg ervoor dat u bij het aanbrengen de juiste grens volgens tekening aanhoudt, zodat voorkomen wordt dat er een afbakening bij de buren of openbaar terrein komt. Voorkom buitensporige kosten om alles naderhand weer te verplaatsen, maar voorkom ook boetes en juridische kosten. Weet u niet zeker waar uw eigendom eindigt, laat dan een onderzoek uitvoeren om uw grond eigendom te identificeren.

Een afbakening wat van u is help de prijs van uw grond of huis te verhogen. Grond- en huiseigenaren hechten veel waarde aan duidelijke grensbepalingen en veiligheid. Een goede afrastering of omheining rond de omtrek zal de waarde doen verhogen. Overweeg ook het afraster materiaal wat u wilt gaan gebruiken, ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Bescherm het vee met een wildraster.

Een goede omheining om uw land is belangrijk, zodat ongewenste wilde dieren er niet door- en overheen kunnen. Een hongerig dier weet dat er voedsel beschikbaar is en zal daardoor enorm zijn best doen om zich een weg te banen door de afrastering. En bovendien beschermt u ook uw vee, zodat deze niet afdwalen en het zichzelf in gevaar kan brengen.

Een andere optie is voor kiezen voor elektrische hekken, deze zijn duurder en hebben onderhoud nodig, het voordeel is dan weer wel dat ze minder invloed hebben op uw zicht kunnen effectiever zijn dan stevige hekken. Met de wolf in opkomst in ons land is het voor schapenhouders een heuse uitdaging om de beesten levend te houden. Kies daarom altijd het juiste bescherming die bij uw land en vee hoort.