Voorbereid de zomer tegemoet? Haal een aircooler in huis!

aircooler

De afgelopen paar zomers was het steevast raak, soms zelfs meerdere keren: Nederland werd geteisterd door een hittegolf. Sommige hittegolven hielden zelfs veel langer aan dan het minimum van vijf dagen. Nu hebben veel mensen niets tegen een paar dagen warm weer, maar een paar weken is toch wel een ander paar mouwen. Het vervelendste is dan nog wel dat je huis ook ernstig opwarmt. Soms komt de temperatuur zelfs niet meer onder de dertig graden uit. Het is dan ook maar goed dat er apparaten op de markt zijn die voor verkoeling kunnen zorgen. Een aircooler is een voorbeeld van zo’n apparaat. Lees hieronder hoe aircoolers werken en welke varianten er zoal bestaan.

aircooler

Zo functioneert een aircooler

Aircoolers zorgen ervoor dat de temperatuur in de omgeving van het apparaat koeler gaat aanvoelen. Over het algemeen zijn ze geschikt voor het verkoelen van één kamer of ruimte. Uitgangspunt van dit apparaat is dat de al aanwezige lucht in de ruimte gekoeld wordt. Deze lucht wordt in de aircooler gezogen en aldaar gereinigd en afgekoeld. Aangezien aircoolers over waterreservoirs beschikken kun je – als je hier tenminste ook water in doet – de lucht ook laten bevochtigen. Je leest het al: dit zijn heel gebruiksvriendelijke apparaten. En handzaam ook, want je hoeft een aircooler niet met een slang met de buitenwereld te verbinden.

Welke soorten aircoolers bestaan er zoal?

Aircoolers bestaan in veel soorten en uitvoeringen. De variatie zit ‘m vooral in het vermogen. Hoe meer vermogen de machine heeft, hoe groter de ruimte die gekoeld kan worden. Er zijn overigens aircoolers die je in verschillende standen (sterktes) kunt instellen. Ook zijn er exemplaren beschikbaar waarbij extra aandacht is besteed aan het design. Wieltjes onder het apparaat hebben ze nagenoeg allemaal.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*