Verschillende vloerbedekking

Warm en gezellig of toch liever fris en strak? Het type vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer van de kamer. Daarnaast is het niet iets van je elke maand zal aanpassen. Een bepaalde vloerbedekking vormt de basis van jouw interieur. De oneindige hoeveelheid keuzes maken het niet makkelijk. Neem daarom de tijd voor het bepalen van kleur, materiaal en patroon.

Bij de vloerbedekking van Martijn de Wit is er keuze uit tapijt, vinyl, PVC, laminaat of linoleum. De verschillende materialen hebben allemaal hun eigen voordelen. Wij zetten deze voor jou alvast op een rijtje.

Tapijt

Lekker warm aan je voeten, en dus comfortabel, is het eerste grote voordeel. Naast het comfort, geeft het een behaaglijk en sfeervolle uitstraling aan de ruimte. Verder is tapijt geluiddempend en verbetert het de akoestiek. Het is ook bewezen dat tapijt de loopgeluiden tussen verdiepingen sterk kan verminderen. Tapijt is er in vele kleuren, dessins en structuren.

Vinyl

Vinyl is een erg praktische optie als vloerbedekking. Het is erg makkelijk in onderhoud omdat het eenvoudig schoon te maken is en waterbestendig. Het kan dus tegen een stootje! Ook vinyl bestaat er in vele dessins zoals hout, steen, effen, tegels en nog meer. Verder werkt vinyl isolerend en voelt het net als tapijt, erg warm aan.

PVC vloer

Tegenwoordig is de PVC vloer erg populair. En dat is niet zonder reden. De vloer is gemaakt van een hard soort kunststof dat erg duurzaam en onderhoudsarm is. Met de PVC vloer kan je een hoop nabootsen. Zo zijn er bedrukking in verschillende tinten houtdessins, kan je kiezen voor een betonlook of bijvoorbeeld gaan voor een granietlook. De mogelijkheden worden steeds meer en verfijnder.

Laminaat

Laminaat is populair onder de mensen die graag zelf de vloer willen leggen. Dit is namelijk met laminaat erg gemakkelijk. Daarnaast heeft het een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding en is er keuze uit veel kleuren. Laminaat wordt vaak gekozen als vervanger voor hout omdat het makkelijker te onderhouden is.

Linoleum

Een mooi voordeel van dit product is dat het een natuurproduct is. Linoleum bestaat uit een mengsel van lijnzaadolie, kurk- of houtmeel en een kleurstof op een rug van jute. Verder is het product slijtvast en komen er niet snel krassen of putten in. Het is eenvoudig schoon te maken en ook deze vloerbedekking in geluidsisolerend.

Klik hier voor nog meer informatie en inspiratie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*