Veranda bouwen met douglas hout

Een mooie houtsoort om te gebruiken voor projecten in de tuin is douglas hout. Dit hout is duurzaam en hard en gemakkelijk te bewerken met goede machines. Omdat douglas hout vaak verkrijgbaar is in grote maten is het bijzonder geschikt voor de wat grotere projecten in de tuin, zoals het maken van een schutting, een tuin schuur, of een veranda/overkapping. In deze blog zullen we dieper ingaan op het bouwen van een veranda.

Stappen veranda bouwen

Het bouwen van een veranda kan worden opgedeeld in verschillende stappen.

De basisconstructie

Een stevige veranda heeft een goede constructie nodig. De constructie maak je door douglas palen in een betonvloer of op betonpoeren te zetten. Dit staat stevig en zorgt ervoor dat het hout niet in aanraking komt met de grond, waardoor het niet gaat rotten. Zo verleng je de duurzaamheid van het hout.

Het dak

Maak eerst de dakconstructie: verbind de palen door douglas balken te bevestigen. Denk ook na over waar de afvoer komt. Breng passende dakbedekking aan.

Wanden

Eventueel kan je nu nog een achterwand en/of zijwanden aanbrengen. Het is ook mogelijk om isolatie te plaatsen. Dit is handig als je van plan bent om ook in de koudere maanden gebruik te maken van de veranda. Je kan ook een hek maken. Er bestaan kant en klare

Vloer

Bevestig de vloer over de onderconstructie. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld vlonderplanken. 

Heel veel succes met het bouwen van je douglas veranda! 

Bron: https://houtdirect.nl/