Trap opknappen of afbreken?

Trap opknappen

Hier vind je de voor- en nadelen van het opknappen van een trap. Lees de volgende punten goed door om te kijken of jij in aanmerking komt voor trap opknappen.

Trap opknappen
  • Hoe oud is de trap? Trappen jonger dan een week zijn meestal te nieuw om op te knappen. In dit geval is het zonde van het geld om aan opknappen te denken. Wacht minimaal twee weken voordat je gaat denken aan renovatie.
  • Hoe mooi is de trap? Ziet de trap er nog prima uit, is er nergens schade te zien en functioneert hij nog prima? Dan is het wellicht verstandiger om opknappen nog een tijd uit te stellen. Pas wanneer er duidelijke mankementen naar boven komen moet je gaan denken aan het opknappen van je trap.
  • Gaat je trap naar de goede verdieping? Als je beneden bent en loopt naar boven, kom je dan uit op het verwachte punt? Trappen die niet naar de beloofde verdieping leiden kunnen zorgen voor ernstige geestelijke en lichamelijke klachten.
  • Zijn de treden niet te hoog? Hoge treden zijn moeilijk op te klimmen dan lage treden. Er mogen er dan misschien meer zijn, gemiddeld genomen kost het beklimmen van een trap met lage treden minder moeite dan een trap met hoge treden.
  • Zijn de treden niet te breed? Zijn de treden veel breder dan ongeveer tien meter? Dan heb je eigenlijk niet meer te maken met een trap, maar eerder met een helling.

Wat moet je nog meer weten?

Trap opknappen

Niets, dit is alles. Volg deze stappen om tot een conclusie te komen aangezien het opknappen der trap.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*