Tips voor het verlichten van kunst aan de muur.

Verlichting voor kunstwerken zoals schilderijverlichting vereist iets meer aandacht dan simpelweg een lamp dat naar beneden schijnt.

Doe het goed, en je zult helemaal opnieuw verliefd worden op je favoriete stukken als je het doel mist, zul je teleurgesteld raken.

Er is geen schilderijverlichting dat alles  oplost dat gezegd hebbende, we hebben een paar handige trucs om met jou te delen.

De eerste vraag is: wil je dat het kunstwerk het kenmerk van de kamer is? Of zou het gewoon moeten bestaan in een goed verlichte kamer, waar de focus ergens anders ligt? Ongeacht op welke manier je jouw kunst wilt ervaren, het is van cruciaal belang dat de verlichting kiest voor die kamer – of specifiek voor die muur – die de best mogelijke kleurweergave heeft.

Spots met gecontroleerde licht- en verblindingsbeperking zijn een geweldige manier om individuele kunstwerken te verlichten en kunnen ook zeer effectief zijn voor sculpturen. Ze kunnen worden verzonken of op het oppervlak gemonteerd, en ze geven je de vrijheid om de richting van het licht aan te passen aan jouw kunst. Controleer altijd of de “bundelspreiding” die je kiest geschikt is smal voor een klein stuk misschien maar breed voor een groot stuk, je wilt dat deze het grootste deel van het kunstwerk bedekt.

Hoe weet je waar je ze moet installeren? Een goede vuistregel is dat het midden van de straal het midden van het kunstwerk moet raken wanneer het in een hoek van 30 graden staat. Meer en je zult waarschijnlijk schittering krijgen, minder en je zult schaduw krijgen.

Spoorverlichting, geliefd bij architecten en interieurontwerpers, kan zeer effectief zijn omdat ze zoveel flexibiliteit bieden. Moderne LED-armaturen voor track kunnen behoorlijk gestroomlijnd zijn en de verscheidenheid aan stijlen is enorm. Interessant om echter niet te zijn dat, hoewel ze alle flexibiliteit bieden die je zich maar kunt wensen, ik nog moet zien dat iemand buiten een commerciële galerie daadwerkelijk van locatie verandert.

Fotolampen of schilderijlampen worden aan de muur gemonteerd of aan het frame zelf bevestigd. Ze plaatsen het licht dicht bij het kunstwerk en kunnen een dynamische intimiteit in een kamer creëren, vooral als ze de enige lichten zijn. Met LED-technologie hoeven we ons geen zorgen te maken dat de hitte van de lamp je kunst beschadigt, dus deze lampen zijn weer in opkomst.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*