Tips voor het uitkiezen van een makelaar

Als je een huis hebt die je wil verkopen, is het uitkiezen van een makelaar een belangrijke stap. Je wil namelijk dat het op een goede manier gebeurt. Een zo eerlijk mogelijke deal, iemand die netjes werkt en die je goed kunt bereiken. Dit vergt soms enige moeite. Je wil tenslotte geen verkeerde keuze maken. Als je op zoek gaat naar een makelaar, gebruik dan de volgende tips en hopelijk wordt jouw zoektocht zo een stukje makkelijker.

Denk er goed over na

Het is belangrijk om te beginnen bij het op een rijtje zetten van alle mogelijke makelaars bij jou in de buurt. Kies niet voor de makelaar die je toevallig al kent of die het dichtst bij jou in de buurt zit, maar kijk bij alle mogelijke opties. Je wil namelijk een goed doordachte keuze maken. Soms kost dit wat extra tijd en onderzoek, maar dat is het uiteindelijk ook echt wel waard. Zoek dus niet alleen op makelaar Oostburg, maar bijvoorbeeld op makelaar Zeeuws Vlaanderen.

Maak een lijstje met al deze mogelijke makelaars en schrijf hier voor- en nadelen van op. De vraagprijs is bij de ene makelaar hoger dan bij de ander, maar van iemand anders zijn de kantoortijden dan weer niet gunstig. Schrijf dit allemaal op en creëer zo een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.

Ga op zoek naar een klik

Het gaat niet om zomaar iets, je wil namelijk een huis verkopen. Je zal dus ook veel in contact zijn met de makelaar en veel met hem of haar moeten communiceren en overleggen. Heb je geen klik met diegene? Dan wordt het communiceren ook een stuk lastiger en doe je het met minder plezier. Als je hem of haar echter echt mag, dan wordt het leuker om samen zaken te doen. Maak dus geen keuze voor het aantrekkelijkste kostenplaatje, maar kies voor een makelaar die jou aanspreekt.

Zorg dat jullie tijd hebben om te communiceren

De ene makelaar is hier losser in dan de ander, maar vaak maken ze gewoon gebruik van vaste tijden. Zorg ervoor dat de tijden waarop de makelaar werkt goed passen bij jouw vrije uren. Werkt hij veel wanneer jij ook op kantoor zit, wordt het lastig om goed te communiceren. Iemand die dus ook in de avonduren werkt, is dan wel zo prettig. Of juist overdag, als jij veel ’s avonds werkt. Kies de makelaar hierop, en op alle andere punten, uit.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*