Tips voor het inrichten van een mancave

mancave

Heb jij de ruimte in huis voor een echte mancave? Dan maak jij de droom van vele mannen waar! Een ruimte waar jij volledig een eigen draai kan geven aan de inrichting. Je zult misschien al een beeld hebben van welke onderdelen je in deze mancave graag kwijt zou willen. Een gameplaats? Een bar? Een loungehoek? Of misschien wel een combinatie van allen. Wij geven je tips hoe je dit het beste kunt inrichten!

Inspiratie

Hier begint het mee: inspiratie. Om jouw mancave meteen goed in te richten is het belangrijk om precies na te gaan wat jij in deze ruimte wilt hebben. Haal hier inspiratie bij je favoriete kroeg, gamehal of zelfs een film. Schrijf alle ideeën op of maak zelfs een moodboard met al jouw favoriete onderdelen. 

Thema

Kies een thema die jij wilt koppelen aan de mancave. Aan de hand van dit thema kun je namelijk de wanden en vloeren bepalen die dit thema ondersteunen. Voor passende vloeren zou je kunnen kijken bij Vloerloods. De vloer moet namelijk van hoge kwaliteit zijn als je hier veel met vrienden zult zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor een donkere vloer gaan die het thema van een irish pub ondersteunen. 

Passen en meten

Nu je een beetje een beeld heb van jouw mancave is het belangrijk om de ruimte op te meten en te kijken of alle onderdelen zullen passen. Je kunt bijvoorbeeld een zithoek creëren die tegelijk een gamehoek is. Daarachter kun je een bar plaatsen, zodat je snel voorzien bent van een lekker drankje. Denk hierbij goed na wat past, zodat jij straks optimaal kunt genieten van jouw mancave!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*