Tips om de tuin gezellig in te richten

Het is nu dan wel winter, maar voor je het weet staat het voorjaar weer voor de deur. En dat betekent dat we weer gezellig in de tuin kunnen gaan zitten. Heb jij een tuin, maar maak je niet echt optimaal gebruik van de ruimte? Tijd om daar verandering in te brengen, want ook jouw tuin kan omgetoverd worden tot een waar paradijs. Met de volgende tips maak je je tuin extra gezellig voor het aankomende voorjaar.

Richt de tuin in met tuinmeubilair

Een gezellige tuin is voorzien van een zitgedeelte. Als je er de ruimte voor hebt, dan kun je van een gedeelte van de tuin een tweede woon/eetkamer maken. Dit kun je doen door de tuin in te richten met tuinmeubilair. Maak een gezellige loungehoek met een tuinbank en versier de boel met leuke kussens en plaids. Wat ook niet mag ontbreken is een tuin tafel waar je in de zomer gezellig met vrienden en familie aan kunt zitten en genieten van lekker eten en drinken. Heb je een tuin met zon en is deze iets te fel? Dan kun je het oplossen door een parasol te plaatsen. Bijvoorbeeld een van de mooie handgemaakte Balinese parasols van Todo Bien.

Sfeerverlichting

Een manier om de tuin extra gezellig te maken, is door te werken met sfeerverlichting. Bij sfeerverlichting kun je denken aan strategisch geplaatste buitenlampen, maar ook kaarsen en stringlichtjes brengen enorm veel sfeer als de avond valt. Je kunt bijvoorbeeld stringverlichting boven de loungehoek ophangen, of een string met grote gekleurde lampjes boven de eettafel. Dit geeft de tuin niet alleen een super romantische sfeer, maar geeft ook een beetje een festival gevoel.

Plant je favoriete bloemen (en red de bij!)

Wat is een tuin zonder mooie planten en bloemen erin? Ga aan de slag met je groene vingers en versier de tuin door je favoriete bloemen te planten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie hortensia struik of klimop met rozen aan de muur of tuin schutting? Een tuin met bloemen ruikt niet alleen heel erg lekker als je geurige bloemen kiest, het trekt ook nog eens bijen aan. En daarmee doe je iets goeds voor het milieu. De bij wordt namelijk met uitsterven bedreigd, maar door de tuin vol te planten met geurige bloemen, help je een flink handje mee om de bij te redden!

Orde met plantenbakken

De een houdt ervan als de tuin er als een georganiseerde jungle uit ziet, de ander heeft liever orde en netheid. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan vind je het misschien ook prettig als je planten en bloemen geordend zijn. Een van de manieren waarop je dat kunt doen is door plantenbakken te plaatsen. Plantenbakken kun je volledig inrichten zoals je zelf wilt. En het fijne van deze bakken is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen als je je tuin wilt herinrichten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*