4 december 2021

Sfeer in huis tijdens de koude winterdagen

2 min read
helex

De winter is vaak een gezellige tijd. De dagen zijn kort en de nachten zijn lang. Er zijn veel feestdagen die in het begin van de winter vallen. Dit betekent dus dat er automatisch al meer sfeer en gezelligheid is dan normaal. Wel zijn het koude dagen, waardoor je de verwarming al snel omhoog gooit om het warm te krijgen in huis. Er zijn echter meer manieren om warmte en sfeer in huis te krijgen.

Open haard

Als je het hebt over warmte én sfeer, dan weet je dat een open haard niet mag ontbreken. Naast dat een open haard enorm fraai staat, zorgt het er ook voor dat je een lekker warm en super sfeervol huis hebt. Als je een open haard hebt, kun je de centrale verwarming uit laten, want met warmte uit een haard, zoals een houtkachel of gashaard, kun je het hele huis verwarmen. Een houtkachel kan namelijk de verwarming overnemen. Wanneer deze uit gaat, neemt de reguliere verwarming deze taak week over. Helex maakt ondere andere deze prachtige kachels. Ten opzichte van de reguliere verwarming in huis zorgt een houtkachel bijvoorbeeld voor lagere stookkosten.

Kaarsjes

Is het al schemerig of zelfs helemaal donker? Tijd voor kaarsjes. Kaarsjes zijn een stuk gezelliger dan lampen, omdat lampen vaak fel zijn en kaarsjes zorgen voor weinig, maar voldoende licht. Dit is vaak een echte sfeermaker. Blaas natuurlijk wel altijd de kaarsjes uit en zorg dat ze niet om kunnen vallen.

Versier het huis

Niks is natuurlijk zo sfeervol als versieringen in en rondom het huis. Vooral tijdens de feestdagen kun je hier volop gebruik van maken. Bijna iedereen is in een gezellige een feestelijke stemming, en dat maakt het allemaal nog leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *