4 december 2021

Mogelijkheden bij aanschaf van een Multisplit airco

2 min read
Multisplit airco

Nu de Nederlandse zomers steeds warmer worden en ook in het voorjaar warmterecords gebroken worden, kijken steeds meer mensen naar de mogelijkheden van een airco. De aanschaf van een Multisplit airco is een van de opties die je hierbij hebt. Aan de aanschaf van deze airco’s zitten verschillende voordelen, waarover je op deze pagina meer leest. Een Multisplit airco kan zowel binnen woningen gebruikt worden, als ook in een groot bedrijfspand. Laat je vooraf adviseren over het aantal units wat benodigd is om de temperatuur laag te houden in de zomermaanden. 

Multisplit airco

Multisplit airco biedt diverse voordelen 

Een van de voordelen van een Multisplit airco is de mogelijkheid om naast het koelen van ruimtes ook voor het verwarmen hiervan te zorgen. Zo komt het apparaat ook in de wintermaanden van pas. Daarbij kunnen op een unit voor buiten maar liefst drie verschillende units voor binnen worden aangesloten. Dit levert je mogelijk een interessante energiebesparing op. Je kunt de temperatuur namelijk per ruimte in huis of in je bedrijfspand instellen. 

Multisplit airco

Verschillende modellen van de Multisplit airco

Bij aanschaf van een Multisplit airco heb je de keuze uit verschillende modellen voor binnen een pand. In de basis kun je drie soorten systemen aansluiten op een unit voor buiten, namelijk: een vloermodel, een wandmodel en een cassettemodel. Het is van je persoonlijke voorkeuren afhankelijk, welke van deze modellen het meest geschikt is. Nadat je het apparaat besteld hebt, wordt deze in veel gevallen door de leverancier gemonteerd. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar!