Moet ik een makelaar inschakelen voor de verkoop van mijn huis?

Wanneer je een huis wilt verkopen kan het een opwindende tijd zijn. Misschien heb je al een ander huis gevonden om zelf in te wonen of ben je nog druk bezig met een zoektocht. Maar voordat je tot rust kunt komen in een nieuwe omgeving zijn er nog een aantal zaken die afgehandeld moeten worden. Een hiervan is het verkopen van je huis. Hoe ga je dit aanpakken? Is het nodig om een makelaar in Teteringen in te schakelen?

Het is niet verplicht


Allereerst is het niet nodig om een makelaar in te schakelen voor het verkopen van je huis. Wanneer je genoeg kennis en ervaring hebt, is het goed mogelijk dat je zelf nieuwe bewoners vindt voor jouw oude woning. Denk er echter wel om dat het veel tijd vereist en het kan lastig zijn om deze nieuwe bewoners te vinden.

Het is dus niet verplicht om een makelaar te huren maar het kan wel handig zijn in sommige gevallen. Bepaalde overwegingen die je kunt nemen zijn:

  • Op het moment dat je geen tijd hebt om nieuwe bewoners te zoeken
  • Als je niet weet hoe je een huis moet verkopen
  • Wanneer je niet weet hoe de onderhandelingen moeten verlopen

Waar kies je voor?


Je ziet dat er meerdere opties zijn om een huis te verkopen. Bij het inschakelen van een makelaar is er ook nog de keus tussen een verkoop- en internetmakelaar. Het kiezen voor een verkoopmakelaar levert het voordeel op dat alle werk uit handen wordt genomen. Aan de andere kant zorgt een internetmakelaar ervoor dat een deel van de activiteiten worden uitgevoerd.

Een internetmakelaar kan dus tijd besparen vergeleken met een verkoopmakelaar. Maar nogmaals, de taken die je zelf oppakt kunnen veel tijd kosten. Zo moet je denken aan het kiezen van een vraagprijs, het rondleiden van potentiële kopers en meer.

Wanneer je het verkoop helemaal zelf oppakt moeten alle taken zelf uitgevoerd worden. Denk hierbij ook aan het bellen van potentiële kopers, foto’s maken van je woning, promoten van de woning en meer.

Voordeel makelaar


Het voordeel van een verkoopmakelaar is dat alle werk uit handen wordt genomen. Wanneer je druk bent met andere zaken kan dit dus grote voordelen opleveren. Daarnaast is een makelaar op de hoogte van de huizenmarkt en is een makelaar gespecialiseerd in het werk dat uitgevoerd moet worden. Dit bekent dat een goede makelaar zichzelf al snel weet terug te betalen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*