Met deze tips werkt u beter vanuit huis

Heeft u een in hoogte verstelbaar bureau dat ook nog eens een elektrisch bureau is, maar lukt het u nog steeds niet om u toch focussen op werk? Da heeft u misschien wat aan deze tips:

Luister naar omgevingsmuziek

Als uw thuiswerkruimte luidruchtig is en u achtergrondgeluid wilt blokkeren, probeer dan naar omgevingsmuziek te luisteren. Omgevingsmuziek is een vorm van instrumentale muziek die ontspanning, rust en focus bevordert. Omdat de muziek geen tekst heeft, is het niet storend; en luisteren kan u helpen een gevoel van flow te krijgen terwijl u werkt. Om aan de slag te gaan, kunt u een afspeellijst met “Focus Music” of “Ambient Music” maken op Deezer of Spotify.

Open communicatielijnen behouden

Regelmatig communiceren met uw manager en teamgenoten is essentieel als u vanuit huis werkt. Meld u aan om uw collega’s op de hoogte te stellen van uw workflow, behoeften, onderbrekingen of eventuele beperkingen die uw voortgang bij een opdracht kunnen beperken.

Zorg ervoor dat u over de juiste tools en technologie beschikt

Veel bedrijven gebruiken digitale tools zoals Microsoft Teams en Zoom om verbonden te blijven met collega’s en te communiceren. Met deze technologie kunnen werknemers elkaar berichten sturen, video- en conferentiegesprekken voeren, projecten coördineren en zelfs virtuele koffiepauzes en sociale check-ins organiseren. Er is een breed scala aan online groepsberichten tools, waaronder Google Hangouts en bovengenoemde apps. Deze communicatieplatforms zijn een geweldige manier om teams verbonden en samenwerkend te houden, ongeacht hun locatie. Een bijkomend pluspunt: veel van deze tools zijn gratis of hebben gratis versies. Naast de juiste communicatiekanalen vereist thuiswerken de juiste technologie. Dit omvat vaak:

  • Een werkende camera: hoewel de meeste laptops camera’s hebben ingebouwd, hebben de meeste desktop computers dat niet. Als uw ingebouwde camera van lage kwaliteit is, probeer dan een externe webcam.
  • Een headset met een heldere microfoon: als u liever zonder headset communiceert, probeer dan een USB- of Bluetooth-speakerphone. 
  • Sterke wifi: als u storende of trage wifi hebt, probeer dan een kabel om uw computer op uw router aan te sluiten. Een bekabelde verbinding is over het algemeen betrouwbaarder dan een draadloze verbinding.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*