Kiezen voor een eiken vloer

Als er in iets veel keuze is dan is het met vloerbedekking. Een kleine opsomming van soorten vloerbedekking:

  • Laminaat
  • Vinyl
  • Linoleum en marmoleum
  • PVC
  • Tegels en plavuizen
  • Tapijt

Alle soorten vloerbedding hebben sterke voor- en nadelen met leggen en schoonmaken. Wat niet in de lijst staat is de parketvloer, en dat van eikenhout. In deze tekst de redenen waarom kiezen voor een eiken vloer in Tilburg.

Nieuw en net gelegd

Van online afbeeldingen van vloeren bekijken zal je niet wijzer worden. Nieuwe vloeren zijn altijd mooi en netjes. Het verschil zit in persoonlijke smaak. Zo zijn er nog maar weinigen die graag tapijt in de woonkamer willen hebben. De meeste mensen hebben liever een vloer die naast het stofzuigen ook te dweilen is. Dan kom je uit bij vloerbedekking anders dan tapijt. De ontwikkeling zijn dan ook sterk naar de vloer gegaan die te dweilen is. Al met al is het moeilijk in te schatten hoe een vloer is na jarenlang intensief gebruik. Omdat laminaat, evenals linoleum, marmoleum, tegels, plavuizen en vinyl al oud is, heeft iedereen wel een idee hoe zo’n vloer er na tien jaar uitziet. Bij nieuwere, zoals PVC laminaat, is dat nog afwachten.

Een eiken vloer wordt alleen maar mooier

Een uitzondering is een parketvloer van eikenhout. Door het gebruik gaat de vloer leven. Kortom, de vloer is niet alleen nieuw mooi, maar ook na vele jaren gebruik. Bij kiezen voor een eiken vloer kan dit de doorslag geven. Evenals voornoemde gladde vloeren is de vloer te stofzuigen en te dweilen. Evenals laminaat en soms PVC en vinylvloeren heeft parket dat rustieke houtdessin. Ook is het nog extra huiselijk te maken door onder de salontafel een vloerkleed te leggen. Maar de doorslag zit in dat de vloer niet alleen nieuw mooi is. Op de plaatsen waar de vloer intensief gebruikt wordt, bijvoorbeeld bij de deur, daar zal de vloer op een mooie manier inslijten. Na een lange tijd zal daar de laklaag versleten zijn, dan is het een kwestie van de vloer opschuren en opnieuw aflakken, en dan kan het er zo weer twintig jaar tegenaan. Vloeren zoals laminaat halen niet eens de twintig jaar. Er zijn genoeg voorbeelden te zien van oude eikenhouten vloeren. In eeuwenoude molens en kastelen zijn houten vloeren te zien, evenals in een bruin café. De duurzaamheid is een goede reden om te kiezen voor een eiken vloer.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*