Je muren en plafonds snel weer als nieuw

stukadoor in dronten

Het is zonde als je niet tevreden bent de muren en plafonds in je huis. Je kunt dit eigenlijk snel en makkelijk oplossen. Dit is echter wel afhankelijk van wat je wil en wat de staat is van je muren en/of plafonds.

Wanden stucen

Vaak zijn muren van een woning die al wat ouder is niet meer helemaal mooi glad. Door de jaren heen komen er putjes, deukjes en scheuren in. De oorzaak hiervan kan verschillend zijn. Het is in ieder geval niet mooi. Dit kun je oplossen door de muren te laten stucen door een stukadoor, zoals deze stukadoor in Dronten.

Een woning die nog niet zo oud is kan ook last hebben van beschadigingen aan de muur, omdat er meubels tegenaan geschoven zijn en daardoor deukjes zijn ontstaan of het ophangen van schilderijen en versieringen. Als je graag een strakke woning wil, dan kun je met het laten stucen van je wanden door Leusink al een heel eind komen. Nadat je muren glad zijn heb je het gevoel dat je weer een nieuwe woning hebt.

Likje verf geven

Een muur heeft verf nodig. Of het nu wit is of een gekke felle kleur, het laat je kamer een stuk meer leven. Nadat je muren weer helemaal mooi glad zijn, zal een likje verf geven aan je muur het helemaal af maken. Sommige mensen vinden een gladde muur echter saai en willen het wat body geven door bijvoorbeeld een korreleffect te geven. Hier is ook speciale verf voor te koop, namelijk structuurverf. Dit is er in grove of fijne korrel. Ideaal is hiervoor ook als je muren glad zijn. Dan is het resultaat nog mooier en zie je dat er met opzet is gekozen voor een korreleffect, en niet door oudheid.

Plafond opknappen

Door de jaren heen kan je plafond verkleuren. Dit komt vooral door roken of door vocht. Hierdoor wordt je mooie witte plafond geel. Dit is zonde, want het is eigenlijk heel simpel om je plafond weer helemaal spierwit te krijgen. Het sauzen van je plafond kost weinig tijd en geld. Beschermingsfolie over je meubels, een roller en plafondverf. In een mum van tijd heb je weer een nieuw plafond. Waar wacht je nog op?