Je eerste huis kopen? Lees dan onze tips!

Je eerste huis kopen kan heel spannend zijn. Maar tegelijkertijd kan het heel vermoeiend en tijdrovend zijn. Ten eerste wil je het niet overhaasten. Maar wat moet je allemaal nog meer weten als je je eerste huis koopt? Lees onze tips hieronder om er achter te komen:

Kies een betrouwbare makelaar.

Dit is echt belangrijk. Je wilt niet afhankelijk zijn van iemand die je niet vertrouwt. Doe dus je onderzoek naar de makelaar, zowel zijn reputatie als zijn kwalificaties. De identiteit van de makelaar is belangrijk.

Zorg voor een bouwtechnische keuring

Er zijn een aantal veelvoorkomende fouten die kopers maken bij het kopen van onroerend goed. Je kunt deze voorkomen door een kwaliteitscontrole te laten uitvoeren. Sommige constructiefouten kunnen de waarde van je investering verminderen. In feite moet je altijd uitzoeken hoeveel het verschil in waarde je kunt maken door een kwalitatief goede bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.

Onderhandel

Als je voor het eerst koopt is het moeilijk om een goede deal met de verkoper te sluiten. Het is echter oké om een berekend risico te nemen. Tegelijkertijd moet je altijd eerst met de verkoper praten en kijken waar mogelijkheden liggen tot een onderhandeling. Als je een fout hebt gemaakt in de onderhandelingen met de verkoper, kan het zijn dat je enorme koopkansen mist. Feit is dat je in de meeste gevallen een redelijke prijs voor het object kunt bedingen. Je kunt altijd proberen te onderhandelen over je vraagprijs. Onthoud: de vraagprijs is niet de verkoopprij. Blijf dus open minded bij het onderhandelen en onderhandel tegen een redelijke prijs.

Bron: https://www.seivda.nl/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*