Industriele spiegels maken je woning nog meer stoer

Als je een loftwoning of een industrieel pand hebt dat je omgevormd hebt tot een stoere woning, dan wil je dat je interieur tot in de kleinste details is afgewerkt. Zo zullen industriele spiegels je interieur nog een stuk robuuster maken. Het laat zien dat je zorgvuldig met je interieur en de inrichting ervan bezig bent. Maar hoe kies jij precies die industriele spiegel die bij jouw stijl past? Er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden als je voor een spiegel in de industriële stijl kiest. Laat je inspireren door dit artikel.

Stoer, robuust, duurzaam

De industriële stijl is ontstaan op basis van oude werkhuizen, oude scholen en oude ziekenhuizen. Als deze panden in onbruik raakten, werden de objecten die nog bruikbaar waren eruit gehaald. Denk maar aan industriële kasten en verlichting. Hetzelfde geldt voor industriele spiegels. Maar na een tijd raakten de authentieke industriele spiegels op en gingen producenten ze nieuw maken. Ze worden nu nog altijd gemaakt volgens bepaalde principes. De lijsten van industriele spiegels zijn altijd gemaakt in natuurlijke metalen. Denk hierbij aan zwart metaal, brons, zilver, titaan of bruingoud. Een kunststof lijst kan echt niet voor een industriële spiegel. Industriële spiegels worden gekenmerkt door hun robuuste uitstraling.

Kies de industriële spiegel die bij jouw woning past

Industriele spiegels kun je in principe overal inzetten. In welke kamer je ook een spiegel nodig hebt, er bestaat een gepaste spiegel voor. Ze bestaan in diverse afmetingen en vormen. Een ronde of ovale spiegel past niet alleen bij industriële interieurs. Ze gaan ook goed in retro woningen. Zwarte lijsten passen ook perfect in moderne woningen, waar ze een echte eyecatcher zijn. Ze vormen een mooi contrast met strakke lijnen en witte muren. Voor een landelijke woning kies je bijvoorbeeld een spiegel met een lijst in brons. Deze gaat bijvoorbeeld goed met je bronzen of messing verlichting. Laat je creativiteit volop werken. Een industriële spiegel vindt makkelijk een plaats in jouw interieur.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*