Hoe werkt vloerverwarming?

vloer

Als je de winterblues al begint te voelen met kortere dagen en koudere temperaturen, dan hebben wij, van Triple A Verwarming, de perfecte remedie voor je: Vloerverwarming. Dat is misschien een gewaagde uitspraak, maar voor iedereen die op zoek is naar een vleugje luxe en comfort in zijn dagelijks leven, is vloerverwarming de juiste keuze. Of je ze nu in elke kamer installeert als alternatieve warmtebron voor grote radiatoren, of voor slechts één kamer kiest.

Verschillende vloerverwarmingssystemen

Laten we beginnen bij de basis; Wat is vloerverwarming? In een notendop; Het is een onafhankelijk verwarmingssysteem dat onder de vloerbedekking zit. Er zijn twee opties op de markt, die water of elektriciteit gebruiken om de vloer te verwarmen. 

  • De eerste maakt gebruik van met water gevulde leidingen die zijn aangesloten op een verwarmingsbron. Dit warme water wordt door de systemen gepompt, vergelijkbaar met een radiator, en geleidt warmte naar het oppervlak erboven. 
  • Het laatste elektrische systeem maakt gebruik van elektrische elementen die in een ultra dun membraan zijn gelegd om de warmte door het oppervlak erboven te leiden. 

Beide systemen kunnen worden gebruikt bij tegelvloeren en hebben een uitstekende warmte-efficiëntie. De elektrische matten zijn echter over het algemeen de betere optie als u op zoek bent naar een snelle en eenvoudige installatie over een bestaande vloer. Dit komt omdat ze eenvoudig kunnen worden gelegd, bedraad en betegeld zonder extra vloerhoogte toe te voegen. De basis voor het installeren van een elektrische vloerverwarmingsmat zou je zelf kunnen doen, maar je zult een professional moeten vragen om deze aan te sluiten en te certificeren voor gebruik.

Bij watersystemen zult u rekening moeten houden met de extra hoogte van de leidingen, waardoor ze beter geschikt zijn voor nieuwbouw. Deze systemen moeten ook professioneel worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat loodgieterswerk en elektrische werkzaamheden waterdicht en volledig veilig zijn. 

Wilt u meer informatie over vloerverwarming prijzen? Neem dan een kijkje op https://tripleaverwarming.nl/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*