Hoe onderhoud jij je toilet?

toiletbril

We weten allemaal dat iedereen graag gebruik maakt van een schoon en hygiënisch toilet. Bij een schoon toilet zal de buitenzijde van de pot, de toiletbril, het deksel en het reservoir schoon moeten zijn. Dat kunnen we schoonmaken met een reiniger, warm sopje en een doekje. Wanneer je je toilet dagelijks schoonhoudt, zal hij er altijd sch-oon en fris uitzien. Je kun je toilet ook heerlijk laten ruiken door er toiletblokjes in op te hangen. Er zijn toiletten waar je de toiletblokjes in het reservoir hangt. Ze zorgen dan voor een hygiënische blauwe spoeling die de bacteriën in het toilet doden. Je kunt ook dagelijks met een toiletborstel de binnenzijde van de pot reinigen. Toch vinden de meeste van ons het reinigen van de wc niet het fijnste werk. Door het dagelijks bij te houden heb je er in principe weinig werk aan.  

toiletbril

Het schoonmaken van een toilet aangenamer maken

Omdat je dagelijks meerdere malen gebruik maakt van je toilet is hygiëne erg belangrijk. Ondanks dat je het toilet dagelijks schoonmaakt, is het grondig schoonmaken zeer belangrijk. Bij het grondig schoonmaken van je toilet is het verstandig om een reiniger te gebruiken die zowel de hardnekkige aanslag van de kalk verwijderd, maar ook de bacteriën doodt. Ook de kalkaanslag op de kranen moet verwijderd worden. Neem de buitenzijde van de pot, toiletbril, en het waterreservoir af met de speciale reiniger. Ook de binnenzijde van de pot moet schoongemaakt worden. Borstel de binnenzijden van de pot schoon met de toiletborstel met het reinigingsmiddel. Wanneer alles schoon is, kun je met een droge doek alles droogmaken. Voordat je de pot inwendig gaat schoonmaken is het verstandig om wat reinigingsmiddel in de pot te doen met daarbij de toiletborstel. Op deze manier zal het reinigingsmiddel inwerken en ook de borstel zal daardoor schoon worden. Heb je een toilet die voorzien is van een vuilafstotende laag, dan moet je voorzichtig zijn met agressieve reinigingsmiddelen.

Het algehele onderhoud

Wanneer je het toilet dagelijks bijhoudt met schoonmaken zal het totale onderhoud weinig tijd in beslag nemen. Vooral dagelijks even de toiletbril schoonmaken is belangrijk. Ook zal het toilet niet vuil worden en er dan altijd fris uitzien. Wanneer er onverwachts visite komt, hoef je niet bang te zijn wanneer ze naar het toilet moeten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*