4 december 2021

Hoe gaat u het best op zoek naar een makelaar?

2 min read

Bent u van plan om te verhuizen en uw eigen huis binnenkort te koop te zetten? Dan is de kans groot dat u hiervoor samenwerkt met een makelaarskantoor. Maar hoe zoekt u eigenlijk een makelaardij die bij u past? En waar moet u op letten bij het uitzoeken van een makelaar? In dit artikel geven we u een aantal tips.

Vraag naar ervaringen in uw omgeving

U bent waarschijnlijk echt niet de eerste binnen uw vrienden- en familiekring die een huis te koop zet en met een makelaar werkt om dit te doen. Begin daarom om eens in uw netwerk rond te vragen naar ervaringen van anderen. Misschien hebben uw kennissen wel hele goede – of juist slechte – ervaringen met bepaalde makelaarskantoren. Op die manier kunt u alvast een selectie maken van een aantal kantoren en deze eens opzoeken.

makelaar vinden

Waar richt de makelaar zich op?

Heeft u een aantal makelaars op het oog? Dan is het een goed idee om eens op de websites van de kantoren te kijken naar de andere huizen die zij aanbieden. Huizen bestaan natuurlijk in allerlei soorten, groottes en prijsklassen, en veel makelaars richten zich dan ook op een bepaald stukje van de huizenmarkt. Het is daarom een goed idee om eens naar het aanbod van de makelaardij te kijken, en te checken of uw woning daartussen zou passen. Op die manier krijgt u een beter idee van of de makelaar bij u past.

Plan een kennismakingsgesprek in

Heeft u nog enkele makelaars over die het wel eens zouden kunnen worden? Schroom dan niet om contact op te nemen en een gesprek in te plannen. Op die manier komt u er namelijk pas echt achter of de zaak bij u past. Ga dus gewoon eens kennis maken en kom er op die manier achter of de makelaar en uzelf op één lijn zitten.

Op zoek naar een makelaar? Kijk dan op makelaarandre.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *