Heeft u al gedacht aan vloerisolatie?

Meestal wanneer men het heeft over woningisolatie gaat het meteen over spouwmuurisolatie óf dakisolatie. Deze vormen van isolatie zijn zeer effectief om uw woning mee te isoleren echter zijn er nog enkele vormen van woningisolatie. Een van die vormen is vloerisolatie. Vloerisolatie is een zeer geschikte vorm van isolatie waarmee je al gauw honderden euro’s per jaar kunt besparen. Heb jij vragen of zijn er onduidelijkheden met betrekking tot vloerisolatie? Lees dan deze blog en kom meer te weten over vloerisolatie. 

Verschillende mogelijkheden met betrekking tot vloerisolatie

Vloerisolatie werkt op twee manieren. Ten eerste voorkomt het dat warmte uw woning verlaat via de vloer. Ten tweede voorkomt het dat koude lucht vanuit de kruipruimte uw woning weet te bereiken. Een woning met vloerisolatie brengt verder nog meer voordelen met zich mee. Zo bent u als bewoner instaat beter de tempratuur te bepalen, er vinden namelijk minder tempratuurschommelingen plaats. 

Vloerisolatie kan op meerdere manieren worden geplaatst. Een veel gedane vorm is het plaatsen van speciale isolatieplaten tegen de bovenkant van de kruipruimte. Heeft de bovenkant van de kruipruimte veel gaten en kieren kan men ook kiezen voor purschuim. Door gebruik te maken van purschuim worden gaten en kieren compleet gedicht, dit is een belangrijk aspect binnen isolatie. Echter dient de kruipruimte wel een bepaalde hoogte te hebben, minimaal 50 centimeter.

Wanneer de kruipruimte lager is dan 50 centimeter is er nog een andere manier om vloerisolatie te plaatsen. Dit wordt dan gedaan door de kruipruimte te vullen met speciale isolatiekorrels, ook wel EPS parels genoemd. Mocht u ook nog last hebben van vochtproblemen in uw woning, dan zijn deze parels helemaal geschikt. 

Hoeveel geld kan ik met vloerisolatie besparen?

De hoeveelheid geld die men met vloerisolatie weet te besparen ligt op ongeveer 10 tot 15% van de gasrekening. Dat kan in sommige gevallen al leiden tot besparingen van honderden euro’s op jaarbasis. Bent u geïnteresseerd in vloerisolatie? Wacht dan niet langer en bekijk de mogelijkheden.