Energie efficiënter worden? Lees onze tips!

Energie besparen is hot. Sommige mensen zijn gemotiveerd doordat ze er meer geld door overhouden. En anderen willen iets meer doen voor het milieu. Wat je reden ook is het is eigenlijk altijd goed. Lees daarom onze tips om energie efficiënter te worden!

Installeer spaarlampen

Spaarlampen zijn eigenlijk goedkoper dan gewone lampen. Als je op zoek bent naar een goede aankoop, kunt je altijd een kijkje nemen bij de spaarlampen. Zo bespaar je geld en ook energie, want de stroom gaat niet verloren.

Koop hernieuwbare energie

Er zijn een paar opties, maar als je op zoek bent naar een goede, dan is het kopen van duurzame energie. Dit kost je niet alleen minder dan gewone energie, maar je draagt ​​ook bij aan de bescherming van het milieu.

Zoek naar goedkope elektrische apparaten

Het laatste dat je nodig hebt, is een dure elektrische kookplaat of een grote energievretende tv. In plaats daarvan kunt je een goedkoop elektrisch apparaat bekijken. Op die manier bespaart je geld en vermindert je ook je ecologische voetafdruk. Als je bereid bent om de tijd te nemen om te kijken of sommige producten energiezuinig zijn, kunt je veel geld besparen.

Zet de centrale verwarming lager

Dit is een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen om geld te besparen op je verwarmingskosten. De centrale verwarming is aangesloten op je cv-ketel, dus als je de thermostaat lager zet, heb je minder energie nodig. Zorg daarnaast voor radiatoren die warmte zo lang mogelijk afgeven. Dit is een stuk zuiniger. Een goede keuze is bijvoorbeeld om voor een Thermrad radiator te kiezen.

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/