Een kluis in huis

kluis in huis

We beschikken allemaal wel over waardevolle spullen. Spullen waarvan we het verschrikkelijk zouden vinden als ze ooit van ons gestolen zouden worden of als ze door brand verloren zouden gaan. Je kunt daarbij denken aan belangrijke documenten, sieraden, waardevolle foto’s of contant geld. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kiezen steeds meer mensen ervoor om een kluis in huis te nemen. Als je erover nadenkt om een kluis in huis te nemen, dan heb je verschillende mogelijkheden. In dit artikel vertel ik je over drie verschillende soorten kluizen: de sleutelkluis, de inbraakwerende kluis en de brandwerende kluis.

De sleutelkluis

Een sleutelkluis – ook wel eens sleutelkast genoemd – is speciaal ontworpen om sleutels op een veilige manier op te bergen. In zo’n sleutelkluis kun je vaak tientallen tot honderden sleutels opbergen! Het is belangrijk om sleutels op een veilige manier gezamenlijk te bewaren en de sleutelkluis biedt daarvoor de ideale mogelijkheid.

Inbraakwerende kluis

Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat er bij je wordt ingebroken, maar tegelijkertijd weet je het natuurlijk maar nooit. Je kunt dan ook maar beter het zekere voor het onzekere nemen door je waardevolle spullen op te slaan in een inbraakwerende kluis. Inbraakwerende kluizen bestaan in vele soorten en maten. Je kunt denken aan een boekkluis, een autokluis of een laptopkluis. Daarnaast bestaan er ook kluizen voor in de muur!

Brandwerende kluis

Tenslotte is er de brandwerende kluis. De naam zegt het al: de brandwerende kluis beschermt jouw waardevolle eigendommen tegen de gevolgen van brand. Je kunt hierbij denken aan extreme temperaturen, vocht en puin. Hoe lang een brandwerende kluis precies bescherming biedt, is afhankelijk van de normering.

Via deze link vind je een uitgebreid overzicht van sleutelkluizen, inbraakwerende kluizen en brandwerende kluizen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*