Een gevelreiniging is belangrijker dan je denkt

Mooie afwerking

Een gevelreiniging is een klus die vaak over het hoofd gezien wordt. Dit onderhoud is echter veel belangrijker dan je denkt. De verschillende weersomstandigheden hebben namelijk een enorme invloed op de staat van je gevel. Het belang van een regelmatige gevelreiniging in Breda mag dan ook zeker niet onderschat worden!Goed voor je gezondheid


Een vervuilde gevel vertoont vaak scheurtjes en kan na verloop van tijd tot lekkages leiden. Hierdoor ontstaan er vochtplekken in je woning. Bovendien leidt dit vocht tot een ongezond en schadelijk binnenklimaat. Via de scheurtjes in je gevel dringen bacteriën eenvoudig je huis binnen. Deze vervuilde lucht is vaak de oorzaak van vervelende en langdurige ziektes. Een schone gevel beschermt je woning beter en zorgt ervoor dat bacteriën buiten blijven. Een regelmatige gevelreiniging is dan ook uitstekend voor je gezondheid!


Beter bestand tegen weersomstandigheden

Een regelmatig onderhoud zorgt er verder voor dat de gevel sterker is. Zorg je na de reiniging bovendien voor een gevelimpregnatie, dan zal je buitenmuur beter en langer bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Het impregneren van een gevel houdt in dat er een vocht- en vuilafstotend middel op je buitenmuur wordt aangebracht. Dit middel laat een beschermende laag achter, waardoor aanslag zich niet aan de buitenmuur kan hechten en dus ook geen schade kan aanrichten.


Langere levensduur


Een gereinigde gevel gaat ook langer mee. Vuil tast een gevel namelijk voortdurend aan. De sterkte van een vuile buitenmuur neemt langzaamaan af, waardoor deze erg afzwakt en zelfs kan afbrokkelen. Het aangetaste voegwerk creëert bovendien ook een instabiele en gevaarlijke situatie. Om een dure en tijdrovende gevelrenovatie te vermijden, moet je je buitenmuur dan ook tijdig reinigen.


Woning meer waard


Dankzij een professionele gevelreiniging stijgt de waarde van je woning. Je huis zal er namelijk nieuwer en frisser uitzien dan de omliggende woningen. Bovendien komt de oorspronkelijke kleur van de buitenmuur na de reiniging weer boven. Dit geeft een authentieke toets aan je woning, iets wat een aanzienlijke waardestijging met zich meebrengt!


Uitstekende eerste indruk


Tenslotte ziet je woning of je gebouw er beter uit na het onderhoud. Een schone gevel geeft een frisse uitstraling aan je pand en zorgt voor een verzorgde indruk. Zeker voor bedrijven is dit enorm belangrijk. De buitengevel is namelijk het eerste wat (potentiële) klanten te zien krijgen en werkt dan ook als een visitekaartje. Een schone en mooie gevel laat meteen een uitstekende eerste indruk na en je bezoekers voelen zich dan ook meteen welkom!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*