Een donkere houten vloer is vandaag de dag verkrijgbaar in verschillende varianten

Donkere houten vloer

Aan de slag gaan met een donkere houten vloer is een opwindende ervaring, aangezien er talloze opties zijn om uit te kiezen. Het bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je woning, dus het is meer dan begrijpelijk dat je van tevoren graag het nodige onderzoek doet. Je kunt door een aannemers een unieke plankgrootte, specifieke tint of houtsoort laten bezorgen. Als het gaat om het houtmateriaal zelf, zijn er ook enkele mooie selecties.

Donkere houten vloer

Een houten vloer kan gemaakt worden van verschillende materialen

Gaat je hart sneller kloppen van een houten vloer, dan is de kans groot dat je al weet dat er verschillende materialen te verkrijgen zijn. Zo heb je de keuze uit een vloer van eik, mahonie, hickory, pijnboom, kers, okkernoot en cipres. Wat de beste houtsoort voor je woning is, hangt vooral af van je persoonlijke smaak. Denk hierbij aan kleur, installatiegemak en krasgevoeligheid.

 Een vloer van hout kan erg gemakkelijk worden hersteld

Donkere houten vloer

 Als het om restauratie gaat na jarenlang woonplezier, zal je al snel merken dat hout gemakkelijk te bewerken is. Om het er als nieuw uit te laten zien, vervang je simpelweg de beschadigde gebieden en breng je hier een nieuwe laag over aan. Om er zeker van te weten dat deze taak snel en vlekkeloos verloopt, is het verstandig om hier een aannemer met kennis van zaken voor in te schakelen.