Duette shades: de meest praktische en stijlvolle zonwering van dit moment

Als u een mooie, strakke en praktische vorm van zonwering zoekt, overweeg dan Duette shades. U herkent ze waarschijnlijk als plisségordijnen, maar Duette shades zijn veel meer dan dat alleen. Ze hebben namelijk een groot aantal voordelen die u bij andere soorten van raamdecoratie mogelijk niet aantreft. De shades zijn praktisch en esthetisch erg sterk, dus het is een goede optie om te overwegen. Hier leest u meer over Duette shades, de voordelen, de kenmerken en de mogelijkheden die u heeft.

Wat zijn Duette shades?

Duette shades zijn plisségordijnen met een twist. U herkent ze aan de honingraatstructuur aan de zijkanten van de gordijnen. Daardoor ziet het doek er ook gevouwen uit. Het verschil met andere plisségordijnen is dat u de shades ook aan de bovenkant open en dicht kunt doen. Op die manier heeft u zelf compleet in de hand hoe en waar u licht doorlaat. U kunt de shades in een groot aantal kleuren bestellen en ze passen met hun strakke uitstraling perfect in een modern interieur. Tegelijkertijd kunt u ze prima in andere interieurs passend maken. De Duette shades zijn ook te krijgen met een verduisterende stof, zodat u ze in de slaap-, game- en babykamer ophangt.

De top down bottom up functie

Het mooie van de shades van Duette is dus dat u ze aan de boven- en de onderkant bedient. U bepaalt op die manier hoeveel licht er binnenkomt, hoeveel u van buiten ziet en hoeveel mensen van buiten bij u naar binnen kunnen kijken. Doe bijvoorbeeld alleen het middengedeelte van het gordijn dicht en u verbetert uw privacy terwijl u nog wel naar buiten kunt kijken als u op de bank zit. U kunt ook alleen de felle zonnestralen blokkeren en uw Duette shades op die manier instellen. En wilt u een babykamer helemaal verduisteren, dan doet u de shades volledig dicht en kan uw zoontje of dochtertje een heerlijk slaapje doen.

Een isolerende functie

Een ander groot voordeel van de shades van Duette is dat ze een isolerende functie hebben. Dat komt doordat de shades uit twee lagen stof bestaan en daartussen bevindt zich een honingraatstructuur. Hier zijn de gordijnen gevuld met lucht en dat veroorzaakt de isolatiewaarde. U kunt met Duette shades dus ook energie besparen. Het belangrijkste is dat ze uw ruimtes in de winter warm houden en in de zomer koel. 

Ook voor badkamer en keuken

Als u op zoek bent naar zonwering of raamdecoratie voor de badkamer, de douche of de keuken, dan is het heel belangrijk dat deze tegen vocht bestand is. En vaak wordt u dan aangeraden om een kunststof- of aluminium raamdecoratie uit te kiezen. Duette shades zijn ook bestand tegen vocht en condens. Dat betekent dat u ook een stijlvol exemplaar in uw badkamer kunt hangen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat deze vies worden of beschadigen door water en schimmels. 

De bediening

Het klinkt misschien ingewikkeld dat u uw Duette shades van boven en onder kunt bedienen. Hier komt geen automatische bediening bij kijken, dus u opent en sluit de shades handmatig. Dit is heel gemakkelijk en wordt gedaan óf met een koord óf met een handgreep. Deze keuze maakt u zelf, maar omdat de gordijnen erg licht zijn is dit voor iedereen goed te doen. Wilt u het liever eerst zelf uitproberen? Ga dan naar een showroom van Duette en u ziet zelf hoe gemakkelijk het is om deze shades te bedienen.

Duette shades schoonmaken

Over het algemeen zijn de shades van Duette heel gemakkelijk schoon te maken. Betreft het alleen stof en lichte vervuiling, dan kunt u ze af en toe even schoon borstelen met een droge en zachte borstel. Als er een vlek in uw gordijnen gekomen is, dan neemt u ze af met een vochtige doek. Is de vlek er nog steeds niet uit? Dan kunt u ze afspoelen in een lauwwarm bad. Het is belangrijk dat u ze daarna ophangt en goed laat drogen. Eenmaal droog laat u de Duette shades een dag in helemaal opgevouwen stand hangen. Als het goed is hebben ze dan hun mooie vorm weer terug én is uw vlek verdwenen.

Ook bij afwijkende vormen

Heeft u een rond of een driehoekig raam dat zonwering nodig heeft? Of wilt u zonwering aanschaffen voor de ramen in uw serre of erker? Dan zijn Duette gordijnen op maat ideaal. U kunt deze namelijk op maat bestellen, aan de kozijnen bevestigen en de shades bewegen met de ramen mee. Op die manier zijn ze ook perfect voor gebruik in bijvoorbeeld draai-, kantel-, kiep- en draai/kiepramen. Alle ramen die geen standaard afmetingen hebben zijn wel geschikt voor de shades van Duette. 

De montage

De montage van Duette shades kan niet gemakkelijker. U bevestigt ze gemakkelijk op of in kozijnen van onder andere aluminium, kunststof en hout. U bevestigt het bovenbakje zelfs op glas, mocht u dat willen. Het mooie van Duette shades is dus dat ze werkelijk op elk raamkozijn geplaatst kunnen worden. En dit is zo gemakkelijk dat iedereen het zelf kan. 

De voordelen van Duette shades

De shades van Duette hebben een aantal belangrijke voordelen. We hebben hier ter afsluiting een lijstje gemaakt met redenen waarom ze de investering waard zijn.

  • Met Duette shades bepaalt u zelf hoeveel licht u binnen laat, hoeveel privacy u creëert en hoeveel u zelf van buiten kunt zien. U kunt ze namelijk van boven en beneden bedienen.
  • De shades van Duette hebben een isolerende werking. In de winter blijft uw kamer beter warm en in de zomer houdt u de warmte juist buiten.
  • Deze shades zijn onderhoudsarm. Af en toe het stof verwijderen met een zachte borstel is voldoende.
  • U kunt de Duette shades krijgen in allerlei uitvoeringen. Er zijn een groot aantal kleuren en u kunt kiezen tussen een lichtdoorlatende- en een verduisterende stof.
  • Duette shades passen in ieder interieur.
  • De shades van Duette zijn ook in vochtige ruimtes te gebruiken zoals de keuken of de badkamer. Ze zijn ongevoelig voor condensatie en ander vocht.
  • Ze zijn gemakkelijk zelf te monteren, ook bij ramen met een afwijkende vorm, van alle afmetingen en van alle materialen.