4 december 2021

Douglas hout: wat is het en wat kun je ermee?

2 min read

Douglas hout: je komt het in steeds meer bouwmarkten tegen. Maar wat is Douglas hout nu eigenlijk voor houtsoort, waar kun je het in verwerken en hoe kun je het hout het beste beschermen? In dit artikel lees je de antwoorden op al deze vragen en meer! Zo weet je gelijk of Douglas hout de juiste keuze is voor jouw klus. 

 

Waar komt Douglas hout vandaan? 

Deze houtsoort is afkomstig van een naaldboom genaamd de Douglasspar. Het hout is van nature erg sterk, daarom heeft het hout een hoge duurzaamheidsklasse. De douglasspar groeit in Noord Europa, maar ook in Amerika. In AMerika groeit de boom langzamer dan in Noord-Europa, waardoor het hout daar nog sterker is dan dat van Noord-Europa. Desalniettemin heeft ook het Douglas hout uit Noord-Europa een hoge duurzaamheid. Het hout van de boom gaat wel zo’n tien tot vijftien jaar mee, dit is nog zonder eventuele behandelingen om de levensduur van het hout te vergroten. 

 

Waarom is Douglas hout zo populair?

Steeds meer Nederlanders ontdekken de brede toepasbaarheid van deze houtsoort, met name voor gebruik buitenshuis is Douglas hout heel populair. Dit is niet alleen omdat het hout zo duurzaam is en wij Nederlanders het waarderen wanneer we waar voor ons geld krijgen. De populariteit van deze houtsoort is met name te danken aan de sterkte van het hout. Veel houtsoorten moeten, voordat ze buiten gebruikt kunnen worden, eerst worden geïmpregneerd. Douglas hout heeft geen behandeling nodig voordat het buitenshuis gebruikt kan worden. Het hout rot amper en raakt niet snel beschimmeld. Daarom gebruiken veel mensen het voor schuttingen, overkappingen en vlonders. Wil je dat het hout extra lang meegaat? Dan kun je het natuurlijk nog wel even behandelen met een goede beits of olie. 

 

Waar kan ik Douglas hout voor gebruiken?

Douglas hout is zeer breed toepasbaar. Dit komt door de sterkte en duurzaamheid van het product. Doordat het hout goed bestand is tegen tal van weersinvloeden en andere bedreigingen van buitenaf, kun je het heel goed gebruiken voor het maken van een schutting, schuur, kozijn, gevelbekleding of voor pergola’s. Douglas hout is goed verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten. Je hoeft echter je huis niet eens te verlaten om kwalitatief goed Douglas hout aan te kunnen schaffen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk online je Douglas hout bestellen en thuis laten bezorgen. Zo kun jij snel aan de slag met die ene klus! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *