De perfecte avond

haardhout

Voor veel mensen is het de ideale winteravond, gezellig met het gezin rond het haardvuur zitten. Een spelletje doen en een drankje en een hapje erbij, veel mooier kan het eigenlijk niet worden. Maar dan moet je wel het goede hout in de haard doen, heb je een verkeerde soort dan is de leuke avond al snel overgegaan in ergernis door de problemen die ervan kunnen komen. Niet iedere houtsoort is namelijk geschikt om te verbranden in je open haard of houtkachel. Ga voor het beste haardhout naar haardhoutloods.nl en geniet iedere avond van je open haard.

haardhout

Kies de goede houtsoort

Wanneer men een haard kachel koopt wordt er ook wel eens gezegd dat het een allesbrander is, dit is helaas niet mogelijk. Je kunt gewoonweg niet alles in een kachel gooien om te verbranden, het is ten eerste slecht voor het milieu en de kans op brand in je schoorsteen is vele malen groter. Gebruik gewoon haardhout en gooi er geen papier, karton of andere schadelijke dingen in. Het is aan te raden een mix te gebruiken van verschillende houtsoorten, wel moet je in de gaten houden dat het hout droog is. Bij haardhoutloods.nl is het vochtpercentage van het hout gegarandeerd onder de 19%. 

haardhout

Gebruik harde houtsoorten gecombineerd

Over het algemeen heeft een houtkachel of open haard veel warmteverlies, daarom is het goed om gebruik te maken van meerdere houtsoorten. Gebruik je alleen haardhout van een zachte soort dan heb je niet veel rendement van je kachel, gebruik daarom ook een hardere houtsoort. Met het gebruiken van een mix zorg je ervoor dat het rendement verhoogt wordt van je kachel of haard, bij de haardhoutloods.nl heb je verschillende houtsoorten die je kunt bestellen om het optimale rendement te bereiken. Het hout wat je besteld is direct te stoken in je haard. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*