De meest voorkomende oorzaken van kelderlekkage

Leidinglekkage

Er zijn talloze plekken in je woning waar je last kunt krijgen van lekkage maar met name kelderlekkage komt erg veel voor. Gelukkig zijn er ook dingen die je daaraan kunt doen. Als je kelderlekkage detecteert dan is het slim om zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar. Wanneer je bevestigd hebt gekregen dat je hulp mag inschakelen dan zoek je een bedrijf die lekkages kunnen oplossen. Hier lees je meer over kelderlekkage en waar het door kan komen.

lekkage

Wat is kelderlekkage? 

Zoals de term al zegt is kelderlekkage een lek die zich specifiek in de kelder manifesteert. Daar komt lekkage relatief veel voor en dat is niet zo gek. Er zijn namelijk een aantal veel voorkomende oorzaken voor lekkage in de kelder. 

De natuur

Vaak genoeg kun je de natuur de schuld geven als je lekkage hebt in je kelder. De kelder ligt immers lager dan de rest van het huis. De kelder ligt dus ook precies aan de grond van de omliggende natuur. Wanneer er veel regen valt of het grondwater hard stijgt dan kan er daardoor ontzettende lekkage in de kelder ontstaan. Daar doe je helaas weinig aan, zeker bij een oud pand. Maar je kunt wel maatregelen nemen om het zoveel mogelijk te voorkomen en te isoleren tegen waterschade. 

Kelderlekkage

Fouten in de bouw

Helaas komen er vaak constructiefouten voor bij het bouwen van kelders. Door haastig te werk te gaan en door een gebrek aan kennis worden er veel fouten gemaakt bij de bouw van een kelder. De verkeerde keuze van het bouwmateriaal, bijvoorbeeld kalkzandsteen, voor de constructie van je kelder is ook vaak een oorzaak voor lekkage. Mocht er een lek zijn in uw kelder of je wil een lekkage voor zijn, dan is het slim om je kelder zo snel mogelijk waterdicht te maken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*