De juiste machines voor de klus vinden

Als aannemer van projecten is het soms een beetje passen en meten om te zien welke machines er precies vereist zijn voor de klus. Soms spreekt het voor zich, maar dit is niet altijd het geval. Ook kunnen er nog kleine verschillen zijn waardoor een bepaald type machine net iets beter werkt dan een andere machine. Elk apparaat en elke machine wordt gebruikt voor een aparte situatie, en het is belangrijk om goed te identificeren welke apparaten of machines geschikt zijn voor de klus. Ook beschikt een aannemer lang niet altijd zelf over de machines, en moeten deze gehuurd worden. Hierbij is het dus belangrijk dat je wel goed geïnformeerd bent over de verschillen in toepassingen. Daarom hier een aantal tips om de juiste machines voor de klus te vinden.

Wat moet er gebeuren

Het klinkt heel erg logisch dat je nadenkt over wat er precies moet gebeuren, maar het is toch belangrijk om bij het begin te beginnen. Maak een duidelijk overzicht van alle taken die uitgevoerd moeten worden, en de machines die hiervoor gebruikt moeten worden. Moet er veel grond gedumpt worden? Dan is er waarschijnlijk een kipper nodig. Als er gegraven moet worden is er natuurlijk een graafmachine nodig, maar wat voor soort graafmachine dan? Maak een goede schatting van de specificaties van het graafwerk dat gedaan moet worden. Hoeveel moet er gegraven worden, en wat voor materiaal wordt opgegraven? Door dit soort informatie op een rijtje te zetten kan je goed overzien wat er allemaal nodig is.

Zijn er limitaties?

In sommige gevallen is er door de situatie of de omgeving de mogelijkheid niet om een ideale machine te gebruiken. Een grotere graafmachine kan bijvoorbeeld de bouwplaats niet bereiken, of het is bijvoorbeeld te gevaarlijk om ongecontroleerd te graven.  Er kunnen allerlei verschillende redenen zijn waarom er bepaalde limitaties op de mogelijkheden zijn.

Overleg met professionals

Het is bijna onmogelijk om direct te zien welke machines het beste gaan werken, en welke machines misschien problemen opleveren. Daarom is het verstandig om met professionals die ervaring hebben met specifieke machines te overleggen. Als je een kraan nodig hebt om zware spullen te vervoeren, dan is het handig om bij een specialist zoals Teka Kranen aan te kloppen. Niet alleen kunnen zij verschillende soorten kranen verhuren, ook werken daar mensen die zeer ervaren zijn en heel goed kunnen adviseren over het gebruik van de machines. Vraag daarom altijd om zo veel mogelijk advies wanneer je een machine huurt voor een klus.