29 januari 2022

De aanschaf van een rookmelder met lithium batterij

2 min read
rookmelder lithium batterij

Wanneer jij een eigen huis hebt of een bedrijvenpand dan wil je dit beschermen tegen de risico’s van een brand. Wanneer er toch een brand ontstaat wil je dat iedereen veilig het pand kan verlaten voordat iemand vast komt te zitten. Hier komen rookmelders aan bod. Een goede brandmelder is luid en detecteert snel een brand. Een extra handige bijkomstigheid is dat er niet vaak omgekeken hoeft te worden naar een rookmelder. Vooral wanneer jij een rookmelder met lithium batterij hebt gaat deze gemiddeld 10 jaar mee op één batterij in tegenstelling tot een rookmelder met een alkaline batterij, die gemiddeld maar 1 tot 3 jaar meegaat op één batterij.

rookmelder lithium batterij

Wanneer moet je een rookmelder vervangen?

Experts op het gebied van brandveiligheid geven een levensduur van 10 jaar aan elke rookmelder, na deze 10 jaar dien je je rookmelder te vervangen om een perfecte werking van je rookmelder te garanderen. Wanneer je dus een rookmelder met lithium batterij hebt betekent dit dat je in de levensduur van de rookmelder nooit de batterij hoeft te vervangen. Dit scheelt in kosten en zorgt ervoor dat een rookmelder met lithium batterij in de aanschaf iets duurder is, maar over het verloop van 10 jaar goedkoper is.

Rookmelder batterij vervangen

Wanneer jij een rookmelder met alkaline batterijen hebt moet je deze regelmatig vervangen. De rookmelder zal vaak regelmatig gaan piepen wanneer deze bijna leeg is. Om de batterij te vervangen draai je de melder los van de bevestigingsplaat. Daarna haal je de batterij eruit en plaats je de nieuwe batterij in de rookmelder. Zorg er daarbij voor dat de + en – polen goed staan. Je kunt de rookmelder weer monteren op de bevestigingsplaat en een keer testen door gebruik te maken van de testknop op het apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *