Banken: welke soorten zijn er eigenlijk?

Bij het uitzoeken van een nieuwe bank, banken of bankstel zal je zien dat er een groot aantal opties zijn. En als jij iemand bent die moeilijk beslissingen maakt, dan zal je mogelijk aarzelen bij het aanwijzen van het juiste exemplaar. Het is belangrijk dat je een bank uitkiest die past bij je interieur, waar alle inwoners op kunnen zitten en die binnen je budget valt. En het vinden van het juiste meubelstuk is dan soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Lees hier verder over de verschillende soorten banken en de situaties waarin ze het beste tot hun recht komen.

Hoek banken

Een erg populaire bank op dit moment is de hoekbank. De naam zegt het al, dit is een bank in de vorm van een hoek of zelfs een u-vorm. Het voordeel van deze optie is dat je er veel mensen op kwijt kunt, maar dat je als je alleen bent lekker met de benen naar voren kunt zitten. Daarnaast zijn ze ideaal voor kleine ruimtes. De hoekbank is te krijgen in een groot aantal vormen en maten. Soms heb je zelf de keuze waar je de hoek maakt of krijg je er een koppelstuk bij. Wil je veel mensen op je bank kwijt kunnen maar een bank aanschaffen die zo min mogelijk ruimte inneemt? Dan is een hoekbank een ideale optie.

Een 1…2…3…-zitter

Er zijn 2-zitters, 3-zitters en zelfs 1,5-, 2,5 en 3,5-zitters. Deze banken krijgen de naam van hoeveel mensen er tegelijkertijd op kunnen zitten. Ze zijn eigenlijk altijd recht van vorm en hebben een leuning aan beide kanten. Er zijn geen standaard maten voor banken en daarom is het gemakkelijker om de afmetingen aan te geven door middel van het aantal gebruikers. Veel mensen kiezen voor een combinatie van een fauteuil, een 2-zitter en een 3-zitter, bijvoorbeeld, uit dezelfde collectie. Dat is vooral in grote woonkamers een hele mooie combinatie.

De chaise lounge

Het is niet zo moeilijk om te gokken uit welk land de chaise lounge afkomstig is. En in Frankrijk zag je deze in de 18e eeuw erg veel in woningen opduiken. Chaise lounge betekent letterlijk ‘lange bank’ en ze lijken een beetje op een combinatie tussen een bed en een sofa. Het is de bedoeling dat er één persoon op de chaise lounge ligt of zit, dus ruimtebesparend zijn ze niet. Van alle banken past deze het beste in een klassiek interieur. Chaise lounges worden tegenwoordig ook in hoekbanken verwerkt, voor een klassieke twist aan een moderne bank.

Een hocker

Hockers zijn moderne banken die eigenlijk de laatste paar jaren erg populair zijn geworden. Je krijgt ze vaak aangeleverd bij een bank die je gekocht hebt en worden dus in dezelfde stijl geleverd. De hocker is een lange bank maar dan zonder leuningen en rugsteun. Eigenlijk is het een lange kruk te noemen. Hockers zijn bedoeld als voetensteun, als zitplek, als verlengstuk van je bank of zelfs als salontafel. 

Voor elke situatie een bank

Behalve deze voorbeelden zijn er nog vele andere soorten banken waaruit je kunt kiezen. Het belangrijkste is dat je een comfortabele bank uitkiest die past en die je mooi vindt.

Bekijk hier de bankstellen van Furnea!