Balkonscherm als afscheiding en bescherming

Monumentaal pand

Een balkonscherm heet ook wel privacy scherm of windscherm. Alle drie de termen zijn gerelateerd aan dat waar de schermen voor dienen; een scherm op het balkon, een scherm dat zorgt voor de nodige privacy of een scherm tegen de wind. Een balkonscherm is ideaal op balkons van een appartementencomplex, maar wordt ook steeds vaker in een tuin gebruikt. In de tuin wordt het scherm voornamelijk gebruikt als windscherm. Ook voor een terras worden steeds vaker schermen gebruikt waarbij dan de term terrasscherm past. Maar wat voor een scherm je ook kiest het zorgt in elk geval voor de nodige privacy en het zorgt ervoor dat je uit de wind zit. Voor appartementencomplexen wordt steeds vaker een kunststof balkonscherm gebruikt. Kunststof balkonschermen hebben kunststof ‘planken’ die zijn geplaatst in een aluminium kader. De balkonschermen kunnen ook worden voorzien van gematteerd of getint veiligheidsglas.

Privacy- en balkonschermen als blikvanger in je tuin

De ‘vroegere’ balkonschermen worden steeds vaker voor andere doeleinden gebruikt. Balkonschermen kunnen goed dienen als afscheiding tussen twee tuinen. Ook worden balkonschermen vaker gebruikt om te dienen als een windscherm bij een (dak)terras. Balkonschermen worden ook gebruikt om een grote tuin in delen op te splitsen. Zo wordt een grote tuin een spannende tuin omdat niet te zien is wat er achter het scherm te beleven valt. Maar waarvoor je het scherm ook wilt toepassen zorg wel dat je een stevig en onderhoudsvrij scherm aanschaft. Er zijn veel soorten balkonschermen te koop en deze zijn leverbaar in verschillende kleuren en houtstructuren. Door het plaatsen van een balkonscherm kun je in alle rust genieten van je tuin en van het buiten zijn. Wil je wel de tuin in kijken kies dan voor een scherm met veiligheidsglas waar je doorheen kunt kijken.

Welk balkonscherm past bij jouw huis of tuin?

Er zijn veel balkonschermen en allemaal met een unieke uitstraling. Een balkonscherm van een appartementengebouw zal er anders uitzien dan een scherm om een (dak)terras. Ook een scherm dat dient als afscheiding tussen twee tuinen ziet er anders uit dan een ‘gewoon’ balkonscherm. Een scherm dat past bij jouw huis of tuin moet vooral functioneel zijn en moet er daarnaast ook nog mooi uitzien. Alleen zo is het scherm een blikvanger in de tuin. Ben je op zoek naar een scherm voor privacy op je dakterras of wil je alleen maar uit de wind zitten? Wanneer het laatste het geval is kun je kiezen voor een balkonscherm met een aluminium basisprofiel voorzien van veiligheidsglas waar je doorheen kunt kijken. Voor meer privacy kun je het basisprofiel voorzien van een massieve 8 millimeter dikke plaat die leverbaar is in diverse kleuren en houtstructuren.

De vulling van balkonschermen bepalen ook de uitstraling

Of je nu een (dak)terrasscherm, balkonscherm, windscherm of privacy scherm plaatst, de vulling van het scherm bepaald de uitstraling. De balkonschermen zijn er in vele soorten en maten. Heb je een klassieke woning dan kun je hiervoor een ‘authentiek’ scherm aanschaffen, maar wil je dat het echt opvalt dan kies je voor een strak ontwerp met aluminium profiel en een gekleurde binnenplaat. 

Je ziet alles is mogelijk zolang jij het maar mooi vindt en er profijt van hebt. Kijk eens rustig op de website balkonschermen.nl voor meer inspiratie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*