Appartement kopen Groningen

aircooler

Wil je een appartement kopen in het centrum van Groningen of in de omgeving van Groningen, toets dan eens in Google in; appartement kopen Groningen. Je vindt dan meerdere makelaars die appartementen aanbieden. Wil je bij het kopen van een appartement geen risico lopen dan kun je het beste een aankoopmakelaar inschakelen. Zeker bij het kopen van een appartement is dat van belang. Het kopen van een huis is al niet eenvoudig, maar bij het kopen van een appartement koop je niet een huis maar een deel van een gebouw! Je bent, na de aankoop, mede-eigenaar van het hele gebouw. Daar komen dus ook andere belangen en regels bij kijken. Een Appartement kopen Groningen kun je dan ook het beste doen samen met een aankoopmakelaar die precies weet wat je te wachten staat aan regels en verordeningen.

Een aankoopmakelaar wordt steeds vaker ingeschakeld

Het kopen van een huis of een appartement is een hele stap en daar komt nogal wat bij kijken. Heb je een aankoopmakelaar ingeschakeld dan word je gedurende het hele proces van zoeken tot notaris begeleid door iemand die weet waar hij (of zij) over praat! Dat geld ook voor een appartement kopen Groningen. Door het inschakelen van een aankoopmakelaar heb je een deskundige die:

  • Een goed inzicht in de huidige huizenmarkt heeft
  • Meekijkt of de woning voldoet aan je wensen
  • Een expert is in onderhandelen
  • Let op eventuele gebreken aan het huis
  • Je kan adviseren of een bouwkundig onderzoek nodig is
  • Je in contact kan brengen met een financieel adviseur
  • Je helpt bij het voorbereiden en tekenen van de koopakte en daarvoor samen met jou de notarisstukken doorneemt
  • De woning inspecteert voor de overdracht bij de notaris
  • De kleine lettertjes uitvergroot!

Schakel een deskundige als je een appartement gaat kopen

En dan heb je gezocht op Appartement kopen Groningen en een appartement gevonden dat voldoet aan je wensen. Je wilt het appartement graag kopen. Dan is het verstandig om van een deskundige wat vragen beantwoordt te krijgen zoals:

–       Is er een actieve VvE aanwezig en is deze ingeschreven bij de KvK?

–       Heeft de VvE verzekeringen afgesloten? Een collectieve opstalverzekering is namelijk verplicht

–       Hoe hoog zijn de servicekosten? Lage servicekosten kan betekenen dat de VvE niet actief is.

–       Welke gemeenschappelijke ruimtes zijn er en welk deel is privé

–       Is er een achterstand van betaling van de servicekosten van de huidige bewoner?

–       Hoe hoog is het bedrag in het reservefonds? Hoe hoger het bedrag hoe minder je extra hoeft uit te geven bij grote reparaties aan het gebouw

–       Is er een professionele beheerder bij de VvE?

Een aankoopmakelaar die deskundig is bij appartement kopen Groningen

Een aankoopmakelaar kan je helpen met een appartement kopen Groningen. Je wordt dan deskundig bijgestaan van begin tot eind dus ook met de documenten die horen bij het kopen van een appartement zoals de splitsingsakte, het splitsingsreglement en het huishoudelijke reglement. Om meer inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van het gebouw en het meerjarenonderhoudsplan kunnen kopieën worden opgevraagd van de vergaderingen, de jaarstukken, de begroting en het meerjarenonderhoudsplan.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*