Alle woningen hebben een elektrische installatie check nodig

aircooler

Volgens statistieken van de overheid raken ongeveer 4 mensen per dag gewond of komen ze om bij branden die verband houden met elektrische storingen.

Wat kan een elektricien voor u betekenen?

Uw elektricien zal uw woning bezoeken, een visuele beoordeling maken en vervolgens een reeks controles aan uw elektrische systemen uitvoeren. Als ze ‘code 1’ -problemen vinden, dat wil zeggen problemen die onmiddellijk gevaarlijk zijn, zullen ze een regeling moeten treffen om die daar op te lossen en ze vervolgens op zijn minst te beveiligen. Ze zullen eventuele andere ‘code twee’ problemen opmerken die mogelijk gevaarlijk zijn, en zullen aan het einde van het proces een rapport geven om ze op te lossen, samen met eventuele ‘code drie’, dit zijn aanbevelingen die niet als onveilig worden beschouwd.

Tijdens het bezoek zal de elektricien een rapport van zeven pagina’s invullen. Een gekwalificeerde supervisor zal vervolgens het rapport ondertekenen om te controleren of het correct is. Het elektriciteitsbedrijf zal u dan een kopie bezorgen na uw betaling voor het bezoek en de eventueel uitgevoerde werkzaamheden. Het zal u ook een offerte bezorgen voor eventuele verdere aanbevolen werkzaamheden om uw systeem op de veilige standaard te brengen. Het kan een paar dagen duren om het papierwerk te verwerken.

Andere controles die bedoeld zijn om dodelijke elektrische schokken te voorkomen, zijn onder meer controleren of alles correct geaard is . Uw elektricien controleert dit op uw gasmeter leidingen, waterleidingen, radiatoren en al het metaal in het gebouw.

Ze zullen ook een staal (minstens 10%) van uw stopcontacten, lichtschakelaars en accessoires controleren om te zien of de bedrading correct is geïnstalleerd.

Wilt u meer informatie over bedradingen, stopcontacten of schakelaars? Dan kunt u naar Schneider Electric, hier kunt u professioneel advies verwachten van ervaren verkopers die snappen waarom u een veilige woning wilt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*