4 december 2021

3 handige tips voor het renoveren van een keuken

2 min read

Bent u van plan om een ​​keuken te renoveren? Als dat zo is, kan het een spannend en ontmoedigend proces zijn. Door uw keuken te renoveren, krijgt u de ruimte die u wilt en kunt u de waarde van uw huis verhogen. Gebruik de tips die u hier vindt om ervoor te zorgen dat uw keukenrenovatie soepel verloopt (bron: Inbouw).

1. Focus eerst op functie

Denk aan efficiëntie en hoe u uw keuken gebruikt. Als het gaat om het aanbrengen van wijzigingen, is meer niet altijd meer. U wilt ervoor zorgen dat de afstand tussen uw aanrecht en het eiland niet te groot is. Dit zal de efficiëntie verminderen. Terwijl u wilt dat de keuken luchtig, uitnodigend en open aanvoelt, wilt u dan echt 5 meter of meer lopen van uw koelkast naar uw fornuis? Maak een werkdriehoek om ervoor te zorgen dat u de juiste opstelling krijgt. Er zijn drie delen van de keuken die u bezoekt bij het koken en bereiden van voedsel: de gootsteen, de koelkast en het fornuis. Stel uw keuken zo in dat ze in een driehoek staan ​​en op gelijke afstand van elkaar.

2. Kies de gootsteen en apparaten vroeg

De toestellen die u in uw keuken hebt staan ​​hebben een enorme impact op de indeling. Meet bij het maken van een plattegrond niet alleen de breedte van de items; kijk naar de diepte en laat voldoende circulatie rond eventuele deuropeningen. Investeer ook in voldoende ventilatie. Zorg ervoor dat u voor uw gootsteen winkelt wanneer u apparaten kiest. Zo kunt u bij van aanbieders inbouwapparatuur bijvoorbeeld werkbladen bestellen die perfect passen bij de door u aangeschafte apparaten.

3. Werk de verlichting bij

Verlichting is een andere belangrijke overweging bij het renoveren van een keuken. Hoewel veel mensen kiezen voor inbouwverlichting, zijn opbouwarmaturen ook een slimme keuze. Deze worden op een rooster aan het plafond bevestigd. De lamp bevindt zich onder het plafond, dus u heeft meer gelijkmatig licht, en het is niet zo “chirurgisch” als inbouwverlichting. Het ziet er ook leuk uit. U kunt ook een grotere lamp over uw eiland hangen, wat een andere functionele en decoratieve manier is om de ruimte te verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *